Hirdetés

Elon Musk már az ukrán kormánnyal is összebalhézott a Twitteren



|

Komoly felháborodást keltett Elon Musk javaslata az ukrán-orosz béke lehetséges feltételeire.

Hirdetés

Elon Musk hírhedt arról, hogy szeret nagyokat mondani a Twitteren, elég csak arra gondolni, amikor a terhes férfi emojival cikizte Bill Gatest, vagy amikor azzal viccelődött, hogy megveszi  a Coca-Colát, hogy visszategye bele a kokaint. Ezúttal ismét a figyelem középpontjába került, miután egy komoly felháborodást generáló tervet vetett fel a február óta dúló, becslések szerint már több mint 14 ezer halálos áldozattal járó orosz-ukrán háború lezárására.

A Tesla és a SpaceX alapítója eddig nagy népszerűségnek örvendett az ukránok körében, az általa rendelkezésre bocsátott Starlink műholdas internet ugyanis sokszor az egyetlen lehetőséget jelenti a világhálóra való csatlakozáshoz a harcok sújtotta övezetekben.

Hirdetés

Most azonban a milliárdos kihúzta a gyufát a létéért küzdő ország vezetésénél, a Twitteren létrehozott szavazásában ugyanis felvetette, hogy Ukrajnának végleg le kellene mondania a 2014-ben megszállt Krím félszigetről, ENSZ által felügyelt valódi népszavazást kellene tartania a napokban Oroszországhoz "csatolt" elfoglalt régiókban, valamint garantálnia kellene, hogy semleges marad, vagyis nem csatlakozik a NATO-hoz, annak ellenére, hogy nemrég ezt hivatalosan is kérvényezte az ukrán kormány.

Cikkünk írásáig közel 2,5 millióan szavaztak, a nem-voksok 60%-os többségével, a bejegyzésre pedig rengeteg felháborodott válasz érkezett, köztük Andrij Melnyiktől, Ukrajna németországi nagykövetétől. Melnyik nemes egyszerűséggel csak annyit írt, hogy "A húzz a p*csába az én nagyon diplomatikus válaszom neked, Elon Musk".

A sztori azonban ezzel még korántsem ért véget. Rövidesen ugyanis Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij is beszállt egy saját szavazással, amelyben arról kérdezte a maga 6,6 millió követőjét, hogy az Ukrajnát vagy az Oroszországot támogató Elon Muskot kedvelik-e jobban. Ennél nem meglepő módon 79,5%-os többséggel vezet az Ukrajna-párti opció, több mint 2 millió szavazat után. Elon Musk pedig eközben egy újabb szavazást írt ki: "Akkor próbáljuk meg ezt: Donbassz és a Krím lakosainak maguknak kellene eldönteniük, hogy Oroszországhoz vagy Ukrajnához szeretnének-e tartozni." Itt viszont 2,1 millió voks után 58%-kal vezetnek az igen-voksok.

A bohózatba hajló szavazós adok-kapokkal párhuzamosan a világ leggazdagabb embere két bejegyzésben is kifejtette az álláspontját, amelyekkel egy magyar twitterezőnek válaszolt, aki úgy véli, hogy ezek a voksolások csak arra jók, hogy feldühítsék az ukránokat. Musk erre azzal reagált, hogy nem érdekli a népszerűség, milliók potenciális halála viszont igen, akik szerinte feleslegesen vesztenék életüket egy "lényegében azonos" eredményért. A milliárdos úgy véli, hogy Oroszország lakossága több mint háromszorosan haladja meg a lerohant Ukrajnáért, ezért egy teljes mobilizáció esetén nem valószínűsíti az utóbbi győzelmét. "Ha törődsz az ukrán emberekkel, a békét keresed."- írta Musk.

E sorok megszületésekor itt tart az ügy, de bármi is legyen a folytatás, Elon Musknak már egészen biztosan sikerült némi extra publicitást szereznie a konfliktussal, csakúgy mint márciusban, amikor Oroszország vezetőjét, Vlagyimir Putyint hívta ki egy párbajra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.