Hirdetés

Elon Musk megint varázsolt: repülés közben is úgy netezhetünk, mint otthon



|

A Starlink műholdas szolgáltatása a videóhívások és az internetes játék előtt is megnyitja az utat.

Hirdetés

Az Egyesült Államok illetékes szerve, a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (Federal Communications Commission, FCC) még júniusban adta meg az engedélyt a SpaceX mobil termináljainak forgalmazására, amelyek lehetővé teszik, hogy mozgó járművekben is rákapcsolódjunk a Starlink műholdas internethálózatra.

Ahogy arról akkor is beszámoltunk, a légitársaságok az elsők között mozdultak rá a lehetőségre, most pedig már azt is tudjuk, hogy Elon Muskék miféle netkapcsolattal tervezik elviselhetőbbé tenni az égi utazásokat.

Hirdetés

A SpaceX ugyanis közzétette a Starlink Aviation néven futó program részleteit, a leírás alapján pedig a megrendelők akár 350 megabites kapcsolatra is befizethetnek, ami a földön ugyan nem számít soknak, odafent viszont új távlatokat nyit meg.

"A mindössze 20 ms-os késleltetéssel az utasok olyan tevékenységeket is végezhetnek, amelyek korábban nem működtek repülés közben, beleértve a videóhívásokat, az online játékokat, a virtuális magánhálózatok használatát és más nagy adatátviteli sebességet igénylő tevékenységeket."

- áll a szolgáltatás weboldalán. A repülős Starlink egy új típusú terminálon, az Aero Terminalon keresztül fut majd, melynek előrendeléseit már fogadja is az üzemeltető, valamikor 2023-ra ígérve a teljesítést. SpaceX szerint a műholdas internet a világon bárhol rendelkezésre áll majd a gépek fedélzetén. Ami az első lehetséges partnereket illeti, a Hawaian Airlines már korábban bejelentette, hogy szerződik a vállalattal, egy nagyobb hal, a Delta Airlines pedig teszteket végzett a technológiával.

A légi közlekedésben jelenleg használt fedélzeti internet sebessége jellemzően nem haladja meg a 100 Mbps-ot, így az immáron több mint 2500, alacsony Föld körüli pályán keringő szatellitre alapozó Starlink színre lépése nagyban fokozhatja az utasok kényelmét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.