Hirdetés

Elon Musk mégsem veszi meg a Twittert



|

Hivatalos dokumentum tette egyértelművé, amit már eddig is sejteni lehetett Must Twitteres balhéja kapcsán.

Hirdetés

Még áprilisban vált hivatalossá, hogy Elon Musk 44 milliárd dollárért felvásárolja az általa is lelkesen használt Twittert, nyélbe ütve ezzel a közösségi média történetének legnagyobb üzletét. A milliárdos eleinte nagyszabású tervekkel dobálózott a 229 millió felhasználóval bíró mikroblog átalakításáról, ám az üzlet zátonyra futott, amikor Musk összetűzésbe került a vezetőséggel a platformon aktív kamu fiókok mennyiségének kérdése felett.

Habár a vállalat a múlt hónapban végül engedett az üzletember követeléseinek, és bepillantást engedett a botok nyilvántartásának titkos módszerébe, a The Washington Post a napokban megírta, hogy belsős források szerint Musk továbbra is keresi a kiutat felvásárlásból, ami a Twitter-részvények árfolyamának bezuhanásával már kifejezetten túlárazottnak tűnt. Most pedig beigazolódtak a lap értesülései, miután a milliárdos hivatalos útra terelte az üzlet leállítását.

Hirdetés

Musk az akvizíció elbíráslásáért felelős amerikai tőzsdefelügyelethez nyújtott be egy dokumentumot, amelyben azt írja, hogy a Twitter, Inc. több ponton is megsértette az áprilisi megállapodást, nem adva korrekt tájékoztatást az aktív felhasználók számáról.

"Röviden, a Twitter közel két hónapja nem szolgáltatott olyan információkat, amelyeket Musk úr kért, annak ellenére, hogy ismételt, részletes pontosításokat tett, amelyek célja az volt, hogy egyszerűsítse a Twitter számára a Musk úr eredeti kérelmeiben kért legfontosabb adatok azonosítását, gyűjtését és közzétételét."

- írja a beadvány. 

"Ennek megfelelően Musk úr ezennel gyakorolja az X Holdings I, Inc. azon jogát, hogy felmondja az egyesülési megállapodást és lemondjon az abban foglalt ügyletről, ez a levél pedig hivatalos értesítésnek minősül az X Holding I, Inc. részéről az egyesülési megállapodás 8.1(d)(i) szakasz szerinti felmondásáról."

Musk előtt azonban kemény csata áll, a már aláírt megállapodás értelmében ugyanis 1 milliárd dollárt kellene fizetnie, ha eláll az üzlettől, ezt pedig csak akkor úszhatja meg, ha hitelt érdemlően bizonyítja a hátraarc jogszerűségét.

A botokkal kapcsolatos kifogás pedig a The Washington Postnak nyilatkozó jogászprofesszor, Carl Tobias szerint nem fog megállni a bíróság előtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.