Hirdetés

Elon Musk: Most már bitcoinért is vehetsz Teslát



|

És valóban, most már bitcoinért is lehet venni Teslát, de még nem mindenhol.

Hirdetés

"Most már bitcoinért is vehetsz Teslát" - ezt tweetelte Elon Musk Tesla-vezér, a kriptovaluta nagy, jól ismert támogatója március 24-én.

Egyes országokban már aloldalt is kaptak a bitcoinos fizetéssel kapcsolatos gyakori kérdések, ám nemcsak hogy ez jelenleg az egyetlen kriptovaluta, amit az oldal elfogad, de azt is csak az USA-ban egyelőre.

Musk egy másik, szintén friss tweetjében azt ígérete: még idén Amerikán kívül is bevezetik a bitcoinos fizetési lehetőséget.

Hirdetés

A Tesla februárban 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt be a népszerű kriptopénzből. Musk már akkor megpedzegette, hogy várhatóan bitcoint is el fognak fogadni fizetési formaként hamarosan. Nem sokkal később neves közgazdász vádolta meg őt bitcoinpiaci manipulációval, mondván, "Musk tisztában van vele, milyen hatással is van a piacra, ezért is foglal először maga állást a bitcoinról, feltornázva ezzel az árfolyamot, hogy utána kijelentse, hogy a Tesla bitcoinba fektet".

Képes bizonyíték, hogy az amerikai oldalon tényleg felbukkant a bitcoin mint fizetési opció:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.