Hirdetés

Elon Musk most várost akar építeni, a texasi Starbase élére ráadásul egy dogét fog kinevezni



|

A világ második leggazdagabb embere olyannyira komolyan gondolja a projektet, hogy szándékáról már hivatalos úton értesített az érintett hatóságokat.

Hirdetés

Ha a médiában sokszor az igazi Vasemberként, a valóságunk Tony Starkjaként (a Marvel képregényeiben Tony Stark sikeres feltaláló, a világ egyik legjelentősebb vállalatbirodalmának mérhetetlenül gazdag vezetője, filantróp, playboy és nem utolsósorban szuperhős) emlegetett Elon Musk tweetel valamit, arra bizony rengetegen odafigyelnek.

Amikor megjegyzéseivel épp nem részvényárfolyamokat rángat ide-oda, olyankor általában távlati terveiről rántja le a leplet. Ilyen például az az elhatározása is, hogy a SpaceX texasi kilövőállomásának otthont adó Boca Chica aprócska közösségét felfejlessze igazi várossá, amelyet már el is keresztelt: Starbase (avagy) Csillagbázis néven kereshetjük majd a jövőbeli térképeken.

Hirdetés

Starbase megépítése Musk azon gigantikus vállalkozásának egyik eleme, amely idővel nemcsak hogy embert juttatna a Marsra, hanem egyúttal létre is hozná az első állandó kolóniát a vörös bolygó felszínén. Reményei szerint a kutyabarátként beharangozott város szolgálhatna ugródeszkául a csillagok közé kirajzó fajunk számára. Érdekességként megemlítendő, hogy Starbase működéséért szavai szerint a dózse (belinkelte a középkori Velence városvezetőjére mutató Wikipedia szócikket) felelne, de sokkal valószínűbb, hogy a bolondját járatta velünk a Tesla CEO-ja, és inkább az ismert mém alapján eredetileg viccnek indult Dogecoin kriptovalutára gondolt.

A Cameron megyei Eddie Treviño bíró megerősítette, hogy a SpaceX értesítette a hatóságokat Elon Musk szándékáról. A világ második leggazdagabb embere amúgy is Texasba tervezi áttenni székhelyét, miután az utóbbi néhány évben többször is összerúgta a port Kalifornia állam kormányzatával. Los Angeles-i ingatlanait árverésre bocsátotta, a következő gyárát pedig már Austinban tervezi felhúzni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.