Hirdetés

Elon Musk műholdas internetét a macskák élvezik a legjobban



|

A Starlink-hálózat vevőegységeit kipécézték maguknak a cicák, jó okkal.

Hirdetés

Elon Musk űrhajózási vállalata, a SpaceX még 2015-ben jelentette be egy műholdarmadából álló hálózat kiépítését, amely a világ legelszigeteltebb pontjain is képes hozzáférést biztosítani az internethez, sőt egyes helyeken a 190 Mbps letöltési sebességet is el tudja érni. Tavaly lezajlott a globális rajt, és bár több tízezer felhasználó szavazott bizalmat Musk technológiájának, azóta is előfordulnak problémák a szolgáltatással.

A jelvétellel kapcsolatos panaszok még az enyhébbek közé tartoznak, de szeptemberben a BBC felhívta a figyelmet egy állati gondra is: a vevőegységeknek ugyanis könnyedén be tudnak zavarni a rátelepedő galambok, amik akadályozzák a vételt. 

Hirdetés

Ezúttal is az élővilág nehezítette meg a Starlink-tulajdonosok dolgát, de nem a tollas, hanem a szőrös jószágok. A tél beköszöntével ugyanis jelentés érkezett arról a közösségi médiában, hogy macskák foglaltak helyet a vevőegységben, mivel az lead egy bizonyos mennyiségű hőt, amit nyilvánvalóan a cirmosok igencsak nagyra értékelnek a hidegben. Íme a fényképes bizonyíték: 

A képet feltöltő Aaron Taylor a Futurism beszámolója szerint nem bocsátkozott találgatásokba, saját maga vizsgálta meg hőkamerával az eszközt, és megbizonyosodott arról, hogy valóban meleg volt az egység, tehát a macsekok nem játékból vagy unalomból időztek ott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.