Hirdetés

Elon Musk négyszeresére emelné a Twitter-előfizetés árát, pénzt kérne a hitelesítésért is



|

Egy friss jelentés szerint a dolgozók ultimátumot kaptak a változtatás végrehajtására.

Hirdetés

Elon Musk immáron hivatalosan is a Twitter tulajdonosává és urává vált, miután hónapokon át tartó huzavona után mégis felvásárolta a platformot, az iparágban rekordnak számító 44 milliárd dollárt fizetve az üzemeltető cégért.

A milliárdos irányítása alatt pedig komoly változtatásokra kerül majd sor, melyek előfutáraként Musk már be is jelentette, hogy a Twitter felhagy a Donald Trumpot is sújtó élethosszig tartó kitiltások gyakorlatával. Habár konkrét intézkedésekre még nem igazán került sor, az eddigi nyilatkozatok alapján az új tulajdonos törekvései két irányba, a lazább moderálási szabályok kialakítása és a mikroblog jövedelmezőségének felpörgetése felé mutatnak.

Hirdetés

Az utóbbit szolgálhatja, hogy fizetőssé tehetik az igazolt fiókokon látható jelvényt (verification badge, fehér pipa kék alapon), amely azt hivatott jelezni, hogy az adott profil valóban ahhoz az emberhez vagy szervezethez tartozik, amelynek kiadja magát. A 2009-ben bevezetett megoldás használata eddig teljesen ingyenes volt, a Platformer értesülése szerint viszont hamarosan igencsak borsos árat kérhetnek érte. Ezt később a Twitter belső levelezéseire hivatkozva a The Verge is megerősítette.

A portálok tudomása szerint a jövőben havi 20 dollárba kerülhet most még havi 4,99 dolláros Twitter Blue tagság, ennek keretében lehet megszerezni az említett hitelesítést. A Twitter Blue előfizetői jelenleg olyan előnyöket élvezhetnek, mint például a bejegyzések utólagos szerkesztése és korai hozzáférés a legújabb funkciókhoz.

Ha hihetünk a forrásoknak, Elon Musk számára nagyon sietős a Twitter Blue átalakítása és a fizetős igazolások bevezetése, a fejlesztők ugyanis állítólag csak november 7-ig kaptak időt a megoldás leprogramozására, s amennyiben nem teljesítik a feladatot, elbúcsúzhatnak az állásuktól. Egy felhasználónak válaszolva maga a milliárdos is megszólalt a téma kapcsán, de csak annyit közölt, hogy az egész hitelesítési folyamatot újragondolják.

Akárhogy is legyen, a hírre reagálva meg is szólaltak azok az aggódó hangok, melyek attól tartanak, hogy a drága igazolási jelvények bevezetése rontani fogja az átláthatóságot. Ahogy azt már feljebb is említettük, jelenleg mindenkinek ingyen járnak a kék plecsnik, a fizetőssé tétellel viszont vélhetően kevesebben fogják kicsengetni a havi 20 dolláros díjat, vagyis emelkedhet azok száma, akik pipa nélkül használják a fiókjukat. Ez pedig kiváló lehetőséget nyújt a csalóknak a zavarosban való halászatra.

Mindazonáltal a jelenlegi rendszerrel is vannak gondok, mivel nem mindenki kapja meg a visszaigazolást, aki igényt tart rá, amit kétségtelenül egyszerűbbé tesz a fizetős szolgáltatásként való felkínálás. A kérdés már csak az, hogy miként vizsgálják majd az igények jogosságát, s persze az is, hogy milyen módszerekkel lépnek fel az imposztorok ellen.

Az sem világos továbbá, hogy mi lesz azoknak, a kék pipával már felvértezett fiókoknak a hitelesítésével, amelyek üzemeltetői nem tudnak majd eleget tenni annak az elvárásnak, hogy 90 napon belül fizessenek elő a Twitter Blue-ra, miután ez a lehetőség nem elérhető a régiójukban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.