Hirdetés

Elon Musk nem tűri tovább a távmunkát a Teslánál



|

Akiknek nem tetszik a kötelező jelenlét, azoknak személyesen Musk mutatott ajtót.

Hirdetés

Ahogy arról már a Google kapcsán is beszámoltunk, hiába jósolták egyes elemzők, a pandémia miatt bevezetett kényszerű távmunka végül mégsem forgatta fel a világot, hiszen a járvány lecsengésével még a formabontó megközelítésekben élen járó Szilícium-völgy vállalatai is visszaállnak a jelenléti üzemre.

Az Apple-nél még egy kisebb botrány is kerekedett ebből, miután a cég egyik magas beosztású alkalmazottja a Google szárnyai alá tartozó DeepMindhoz távozott, amikor a vezetőség kilátásba helyezte a kötelező heti 3 napos bejárás életbe léptetését. Most pedig a Tesla került be a hírekbe, ahol az alapító-vezető Elon Musk kőkeményen számon kéri a 40 órás jelenlétet.

Hirdetés

Ez egy kiszivárgott e-mailből derül ki, melyet a milliárdos küldött szét a kiemelt posztot betöltő munkatársaknak. Ebben Musk azt írja, hogy a dolgozóknak minimum heti 40 órát kell az irodában tölteniük, ami egyébként nem éri el a gyári munkásoktól megkövetelt mennyiséget. Az iroda alatt pedig a cég saját létesítményeit, és nem egy távoli kirendeltséget kell érteni. Aki valamilyen okból kivételt szeretne, annak az ügyét Musk személyesen bírálja el.

Az e-mailről készült fotót a Twitteren is megosztották, ahol a cégvezető csak annyit fűzött hozzá, hogy az elégedetlenkedőknek "úgy kellene csinálniuk, mintha máshol dolgoznának", félreérthetetlenül utalva az elbocsátásra.

Az Elektrek szerkesztőségéhez egy másik kiszivárgott e-mailt is eljutott, melyben Musk azt fejtegette, hogy minél magasabb beosztású egy dolgozó, annál láthatóbbnak kell lennie a munkahelyen.

"Vannak persze olyan cégek, amelyek ezt nem igénylik, de mikor szállítottak ők utoljára egy nagyszerű új terméket? Régen volt már."

- áll a levélben. Magyarán a Teslánál egyértelműen véget ért a távmunka kora, Musk azonban már a járvány elején sem lelkesedett a koronavírussal kapcsolatos rendkívüli intézkedésekért. Emlékezetes, hogy a kényszerű leállás elrendelésekor az állammal dacolva kinyitotta a kaliforniai Fremontban található Tesla-gyárat, az otthon maradó dolgozók körében pedig elbocsátásokról is lehetett hallani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.