Hirdetés

Elon Musk nevével csaltak ki 173 millió forintot egy gyanútlan Twitter felhasználótól



|

Az eset tanúsága az, hogy minden alkalommal gyanakodnunk kell, pláne a gyorsan ígérnek nagy hasznot egy üzlettel.

Hirdetés

Hatalmas felhajtás veszi körül a kriptovalutákat, pláne a bitcoint, melynek ugyan vannak váratlan beesései, azért mégiscsak folyamatosan a saját rekordját döntögeti. Sajnos a népszerűségének és a rendkívül magas értékének köszönhetően már a bitcoint is célba vették a csalók, akik súlyos összegeket is képesek óvatlan felhasználókról legombolni.

Így járt Sebastian is, aki a Twitteren figyelt fel egy játékra. A posztban, látszólag, Elon Musk tett kecsegtető ajánlatot, a férfinek pedig még akkor sem lett gyanús az átverés, mikor egy linkkel egy új oldalra irányították őt.

Hirdetés

Kis habozás után Sebastian 10 bitcoint küldött a megadott címre, abban bízva, hogy ennek a dupláját küldi majd vissza a Tesla és a SpaceX tulajdonosa. Az átvert férfi néhány óra elteltével már érezte, őt bizony csúnyán átejtették. Az elutalt 10 bitcoin jelenlegi árfolyamon kb. 179 millió forintot ért.

Sebastian a hirdetés szerint 20 bitcoint kellett volna, hogy visszakapjon, ez azonban átverés volt. A BBC beszámolója szerint manapság egyre kifinomultabb módszerekkel dolgoznak a csalók, hogy átverjék a gyanútlan felhasználókat az internet minden szegletén.

A szakértők szerint 2021 első negyedévében a bitcoin csalók már 18 millió dollárt, azaz kicsit több mint öt és félmilliárd forintot gyűjtöttek különböző módszerekkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.