Hirdetés

Elon Musk perel, és elköltöztetné a Teslát Kaliforniából



|

Nevadába vagy Texasba helyezné át a főhadiszállást, Alameda megyét pedig beperelte, mert elege van a járvánnyal kapcsolatos intézkedésekből.

Hirdetés

Elon Musk általában nem titkolja el a véleményét, akkor sem, ha az hatalmas felháborodást kelt. Nemrég fasisztának nevezte a koronavírusjárványra válaszul adott korlátozó intézkedéseket Amerikában. Azóta pedig türelmetlenül várta, hogy az Alameda megyében lévő gyára ismét nekilásson a termelésnek. Bár Kalifornia kormányzója már pénteken rendelkezett a gazdaság fokozatos beindításáról, Alameda megye más véleményen van, és az átmeneti közegészségügyi vezető döntése alapján a Tesla még nem kezdheti újra a munkát Fremontban. 

Hirdetés

Erre válaszul Elon Musk és a Tesla beperli Alameda megyét. A kinevezett és pozíciójához nem választás útján jutott átmeneti közegészségügyi vezetőt ostobának nevezte a Twitteren, majd hozzátette, hogy nem csupán a kormány és az elnök, de az alkotmányos szabadság és a józan ész ellen cselekszik. 

Musk szerint a Tesla jobban tudja a kínai üzemében szerzett tapasztalatai miatt, hogy mit kell tenni, és ezúttal annyira felháborították a járványellenes intézkedések, hogy úgy döntött, elköltözteti a vállalat főhadiszállást Kaliforniából, inkább Nevadába vagy Texasba megy. Kaliforniában pedig csak akkor segít ezentúl bármiben is a Tesla, ha kellően jól bánnak majd a céggel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.