Hirdetés

Elon Musk szerint egy kis spórolás után bárki eljuthat majd a Marsra



|

A SpaceX-et is vezető Musk azt mondta, hogy mindenki félre tudja tenni az utazáshoz szükséges összeget.

Hirdetés

Elon Musknak régi vágya meghódítani a Marsot, és ugyan az első emberi látogatás még sok évre van, a NASA már javában dolgozik a bolygó felfedezésén. A SpaceX mindeközben inkább arra összpontosít, hogy az emberek szállítására is alkalmas technológiát előállítsa, Musk pedig azt mondta, egy Mars-utazás bárkinek elérhető lesz a jövőben.

A SpaceX és a Tesla mögött álló üzletember Chris Andersonnak, a TED főszervezőjének adott egy igen hosszú interjút, amiben a magánélete mellett természetesen az üzlettel és űrutazással kapcsolatos álmaiba is bepillantást engedett.

Hirdetés

Musk elmondta, hogy szerinte az emberiségnek csak egy kis része akar majd a Marsra utazni, ahol egy önfenntartó kolóniához nagyjából egymillió főre lesz szükség. Ennyi telepest azonban nem lesz könnyű feladat felvinni, a milliárdos úgy tippeli, hogy 2,2 évente lehet majd indítani egy ezer űrhajóból álló Starship-flottát, ezeknek a fedélzetén akár 100-100 személy is utazhat.

A SpaceX igazgatója egyáltalán nem tart a költségektől, szerinte bárki össze tudja gyűjteni azt a pénzt, amibe majd az utazás kerül. Az összeget nagyjából 100 ezer dollárra, azaz körülbelül 34 millió forintra becsüli:

"Ha a Marsra költözés mondjuk 100 ezer dollárba kerül, azt hiszem, bárki tud annyit dolgozni és spórolni, hogy összeszedje ezt az összeget."

A kérdés már csak az, hogy mikor lesz esedékes az első Marsra induló gép kilövése. Korábban már mindenféle időpontot kitűzött célként Musk, legutóbb például 2029-re tippelte az indulást, sokak szerint azonban még ez is túlságosan optimista gondolat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.