Hirdetés

Elon Musk szerint már nézhetetlen a Netflix a woke elmevírus miatt



|

A milliárdos a streaming szolgáltató által közvetített társadalmi értékekben látja a gyenge pénzügyi eredmények okát.

Hirdetés

A Netflix a napokban tette közzé a legfrissebb pénzügyi gyorsjelentését, amiből kiderült, hogy az előző negyedévre várt 2 milliós gyarapodás helyett 200 ezerrel csökkent a vezető streaming platform előfizetőinek száma, a hírre pedig 40%-os zuhanást produkáltak a cég részvényei.

A szolgáltató az orosz-ukrán háborúval, a konkurens szereplők (Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, Apple TV+ stb) megerősödésével és a kb. 100 millió jelszómegosztóval magyarázza a gyenge eredményt, Elon Musk azonban más véleményen van.

Hirdetés

A milliárdos egy, a Netflix-részvények zuhanásáról beszámoló poszthoz kommentelt, hogy a "woke elmevírus" miatt már nézhetetlenek a streaming platform tartalmai. Aki esetleg nem ismerné, a "woke" (mint felébredt, azaz akinek már kinyílt a szeme) egy gyakran pejoratív értelemben használt összefoglaló kifejezés a diverzitást és az elfogadást mindenek elé helyező, baloldali társadalmi- kulturális mozgalomra.

A Netflixet és a modern szórakoztatóipart gyakran éri az a vád, hogy a Twitteren különösen aktív "woke-tábor" reakcióitól tartva erőltetik az etnikai és szexuális kisebbségekhez tartozó, illetve női karakterek szerepeltetését, akár olyan kontextusban is, ami kevésbé tűnik logikusnak. Legutóbb például a Vikingek: Valhalla verte ki a biztosítékot a jelenség kritikusainál, ahol egy sötét bőrű színésznő, Caroline Henderson kelti életre az egyébként fehér férfi Haakon-Jarlt, de a 2020-as A Bridgerton család fekete brit arisztokratáit sem fogadta egyöntetű lelkesedés.

Elon Musk most erre a vonatra szállt fel, méghozzá elég határozottan. Egy kommentre, mely szerint a "woke vírus a civilizációra leselkedő legnagyobb veszély" a milliárdos szimpla "igennel" válaszolt. Egy másik hozzászóló arról értekezett, hogy a Netflixet, a mozit, a TV-műsorokat és a videójátékokat már teljesen leuralta a "woke szemét", mivel a műsorgyártók rettegnek tőle, hogy megsértenek "valami zöld hajú szörnyszülöttet". Erre Musk azt írta, hogy "igaz", valamint hozzátette, hogy legalább a sci-fi/fantasy műsorok szólhatnának *nagyrészt* a sci-firől és a fantasyről.

Ez egyébként idén már a második alkalom, hogy Musk a streaminget kritizálta, februárban ugyanis arról tweetelt, hogy a platformok elszaporodásával rémálommá vált a fiókok kezelése, és ismét csábító lett a kalózkodás. Ami pedig a woke-kultúrával kapcsolatos véleményét illeti, mint sok más esetben, ezzel is megosztja a közönséget. Rengetegen ünneplik, amiért "kimondta az igazságot", mások viszont - köztük a JerryRigEverything YouTube-csatorna üzemeltetője - arra mutatnak rá, hogy az új riválisok felbukkanása miatt nem feltétlenül állja meg a helyét, hogy a woke műsorkészítés a Netflix gyengébb teljesítményének oka.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.