Hirdetés

Elon Musk tagadja, hogy valaha is a kriptovalutákba való befektetésre biztatott volna



|

Musk igyekszik kikerülni a nyakába zúduló kritikákat, de a korábbi megszólalásai alapján nem biztos, hogy igaza van.

Hirdetés

A kriptopiac idén bekövetkezett összeomlásával Elon Musk is célkeresztbe került, hiszen a nagy befolyással bíró milliárdos korábban többször is hitet tett a kriptovaluták, különösen a poénként indult Dogecoin (DOGE) mellett, melynek még a továbbfejlesztésébe is besegített.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy csalódott DOGE-befektető most egy 258 milliárd dolláros csoportos keresettel venne elégtételt Muskon, aki szerinte szándékosan vezette meg az embereket, és egy piramisjáték keretében befolyásolta a mémvaluta árfolyamát. A jelek szerint viszont az alperes nem gondolja, hogy komoly szerepe lett volna  kriptós őrületben.

Hirdetés

A Katari Gazdasági Fórumon beszélgetve ugyanis Musk nemrég úgy nyilatkozott, hogy ő bizony sosem buzdította az embereket a kriptovalutákba való befektetésre.

"Soha nem mondtam, hogy az embereknek kriptóba kellene fektetniük. A Tesla, a SpaceX és jómagam esetében mindannyian vásároltunk némi bitcoint, de ez csupán a teljes készpénzállományunk kis százaléka."

- mondta a videón bejelentkező milliárdos, igyekezve tompítani a blokklánc-alapú pénzt illető korábbi, lelkes kijelentéseit. A nyilatkozat után azonban a Mashable készített egy összeállítást a több mint 100 millió embert elérő Musk Twitter-posztjaiból, melyek alapján sokan értelmezhették biztatásként a mágnás szavait. Ebben a tavalyi bejegyzésben például azt írta, hogy az igazi csata a hagyományos valuták és a kriptó között folyik, melyek közül ő az utóbbit támogatja.

A Mashable emellett több példát is felhozott, amikor Musk a cégein keresztül állt ki a kriptovaluták mellett, köztük a Teslák - nem túl sokáig elérhető - bitcoinos megvásárolhatóságával, vagy amikor bejelentette, hogy a SpaceX egy Dogecoinból finanszírozott küldetést indít a DOGE-1 műhold fellövésére.

A teljes képhez azonban hozzátartozik, hogy a konkrét befektetési tanácsokat illetően Musk valójában mindig is óvatos volt. Egy szintén tavaly májusi bejegyzésében például arra hívta fel a figyelmet, hogy a kriptovaluta ugyan ígéretes, de csak óvatosan szabad invesztálni bele, idén márciusban pedig azt írta, hogy a szárnyaló infláció idején érdemes fizikai dolgokban, például ingatlanban, vagy részvényekben tartani a vagyont.

Összességében túlzás lenne Elon Musk nyakába varrni a kriptós veszteségeket, az viszont nem kizárt, hogy a sokak által félistenként tisztelt üzletember nyilvános lelkesedése kedvet csinálhatott a befektetésekhez, különösen a Dogecoin esetében, amit Musk egy alkalommal a "nép kriptovalutájaként" jellemzett, a McDonald'snak pedig felajánlotta, hogy a tévében eszik meg egy Happy Meal menüt, ha a Teslához hasonlóan a gyorsétteremlánc is elfogadja a fizetéskor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.