Hirdetés

Tényleg lángszórót készített Elon Musk



|

Önvezető autó, űrjárművek és óriás alagutak után a jelek szerint a tech-milliárdos beváltja legőrültebb ötletét is.

Hirdetés

Úgy tűnik, Elon Musk tényleg az a figura, aki szembemegy minden valódi milliárdos iparmágnással kapcsolatos sztereotípiával, legalábbis azokkal, ami a valóságos személyeket illeti. Ő aztán nem az a begyöpösödött, öreg, öltönyös üzletember, aki csak a pénzt és profitot számolja napestig, inkább afféle valóságba átsugárzott Tony Stark. Legújabb őrült ötlete pedig egy kiszivárgott kép szerint tényleg megvalósul, bár persze már mindent el tudunk képzelni, és mindennek az ellenkezőjét is.

Hirdetés

A dolog azzal kezdődött, hogy Musk a Tesla és a SpaceX után megalapította a Boring Company nevű céget. Már a név is erős felütés (szabad fordításban Unalmas Vállalat), amelynek célját már eleve viccnek vagy hoaxnak vették sokan. Ez az a cég, amely egy olyan koncepcióval rukkolt elő, miszerint a nagyvárosok forgalmát hatalmas, föld alá vájt alagutakba lehetne költöztetni, így élhetőbb környezetet biztosítva a felszínen. És amikor erre mindenki azt hitte, hogy átverés, tényleg épülni kezdtek a fúrók. De ez még semmi.

A különc milliárdos, miután olyan "apróbb" csínyeket tervelt ki, mint hogy új tervezésű Falcon Heavy rakétája először saját Tesla Roadsterét fogja kilőni az űrbe, egy olyan ígéretet is tett, miszerint ha elfogy 50 ezer The Boring Company logós baseball sapka (amelynek bevételét egyébként az alagútfúró projektbe húzza át), akár érkezhet egy The Boring Company logós lángszóró is. Ezt persze tényleg viccnek hitte mindenki, de a legutóbbi hírek alapján már a fene se tudja.

Musk ugyanis először egy hónapja bejelentette, hogy elfogyott a szükséges mennyiség, érkezik a lángszóró. Aztán aktiválódott egy aloldal a cég weboldalán, jelesül a https://www.boringcompany.com/flamethrower - ez ugyan egyelőre jelszót kér, de egy élelmes próbálkozó addig próbálkozott, míg ki nem derült, hogy a "flame" szó működik. Bár nem sokkal később a jelszót megváltoztatták, az élelmes illető egy pillanatra beleshetett egy céges webshopba, ahol mit ad az ég, ott figyelt a lángszóró.

A termékleírásban annyi szerepelt, hogy az eszköz nagyjából 600 dollárba kerül, és áprilistól kapható, ráadásul a képen csak egy prototípus látszik, a végleges időpontra "még jobb lesz" a termék.

Már csak egy dolog nem hagyja nyugodni a közönséget: ugyan Musk eddig tényleg valóra váltotta még a legőrültebb ígéreteit is, de áprilisban lesz például az a bizonyos elseje is...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.