Hirdetés

Elon Musk már leszállított 1000 lélegeztetőgépet



|

Ha egyszer a fura Vasember azt mondja, hogy elektromos autó helyett lélegeztetőgépet fognak gyártani, akkor így is lesz, ráadásul azonnal. Mondjuk az első ezret i.nkább megvették máshonnan.

Hirdetés

Elon Muskra az összes fejlesztése, üzleti és technológiai sikere mellett lehet azt mondani, hogy nem épp a normális reakcióiról híres. Twitteres elszólásai, besztóndult interjúja, vagy a milliárdoskodás közben összehozott technómixei nem épp szokványos cégvezér-szerepek, ráadásul nemrég azt nyilatkozta, hogy a koronavírus kissé túlbecsült dolog. Azóta ez utóbbi állítását már valószínűleg megbánta, de legalább stílusosan teszi.

Hirdetés

Az excentrikus milliárdos ugyanis az amerikai járványhelyzet súlyosbodását látva kijelentette, ha szükség van rá, képes cégeinek gyártási kapacitásait átállítani a betegek kezelésében létfontosságú lélegeztetőgépek előállítására. A gyártás még folyik, de közben Musk más forrásokat is talált arra, hogy segíteni tudjon.

Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom jelentette be, hogy az állam megkapta Musk lélegeztetőgépeinek első adagját, konkrétan 1000 darabot - ezeket Musk egyelőre nem a saját gyártásúakból küldte, hanem Kína többletkészletéből vásárolta fel. A politikus hősiesnek nevezte azt a gyorsaságot, ahogy Musk reagált a szükségre és máris segíteni tudott. A további eszközök elkészítésére egyébként a Tesla üzemek kapacitásának egy részét szabadították fel, és folytatják is a gyártást más államok és egészségügyi szervezetek ellátására.

Hasonló projektbe egyébként többek között a General Motors és a Ford is belekezdett, mindkét autógyártó vállalat bejelentette, hogy üzemeik egy részében lélegeztetőgépeket készítenek a COVID-19 járvány által érintettek ellátására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.