Hirdetés

Elon Musk többet akar pár százaléknál, megvenné az egész Twittert



|

Miután bejelentette szándékát a Tesla és a SpaceX vezére, rögvest kilőtt a Twitter részvényeinek árfolyama.

Hirdetés

Elon Musk sosem titkolta rajongását a Twitter iránt, ami odáig vezetett, hogy a dél-afrikai milliárdos tíz nappal ezelőtt bevásárolta magát a cégbe. Azóta pedig egymást érték a közösségimédia-platform megreformálására irányuló javaslatai, bár azt visszautasította, hogy beüljön az igazgatótanácsba, ezért nem volt világos, hogy mihez is akar kezdeni 9,2 százalékos részesedésével.

Nos, most már tudjuk: egyetlen, a szakzsargonban ellenséges felvásárlásnak nevezett lépésben 100 százalékosra szeretné bővíteni, ennek érdekében pedig meg is tette ajánlatát. Musk nem kevesebbet, mint 43,4 milliárd dollárt fizetne a teljes vállalatért készpénzben, ami papíronként 54,2 dollárt jelent. A cikk írásakor 50,97 dolláros árfolyamon adták a papírokat a tőzsdén, ami 11,97 százalékos drágulás a tegnapi záróárkoz képest, azaz a piac pozitívan reagált a bejelentésre.

Hirdetés

Elon Musk a a Twitter igazgatótanácsát elnöklő Bret Taylornak írt e-mailjében a  következőképpen indokolta elhatározását:

"Azért invesztáltam a Twitterbe, mert hiszek abban hogy a szólásszabadság platformja lehet a világban, és meggyőződésem szerint a szólásszabadság egy működő demokrácia alapvetése. Ugyanakkor a befektetésem óta rájöttem, hogy jelenlegi formájában sosem fog virágozni, és nem is válhat társadalomformáló erővé a vállalat. Ezért a Twitternek magáncéggé kell alakulnia."

Musk, aki mindent egy lapra tett fel, azt is hozzáfűzte még, hogy visszautasítás esetén újraértékeli helyzetét, tulajdonosként, ami nagy valószínűséggel eladást takar. Ez pedig a részvények gyengülését hozhatja magával.

"Mindezek hatására felajánlom, hogy megveszem a Twitter 100%-át, 54,2 dollárért papíronként, ami 54 százalékkal több, mint amennyin az árfolyam az invesztálásom kezdetén állt, és 38 százalékkal haladja meg azt az értéket, amennyit a befektetésem nyilvánosságra hozatalának napján fizettek értük. Ez a legjobb és egyben utolsó ajánlatom, és amennyiben nem fogadják el, úgy át kell gondolnom részvényesi pozíciómat."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.