Hirdetés

Elon Musk tovább szórja a Twitter átalakításáról szóló javaslatokat



|

A nemrég a vezetőséghez is csatlakozó Elon Musk kollégái mellett a nyilvánossággal is megvitatja, milyen irányba kéne fejlődnie a Twitternek.

Hirdetés

Elon Musk amellett, hogy a Twitter-fiókja segítségével akár komoly mozgást is előidézhet egy-egy kriptovaluta árfolyamában, rengeteget lóg a közösségi platformon, a mémektől kezdve egészen vad véleményekig sok mindent megosztva.

Többször posztolt már arról is, véleménye szerint hogyan kellene megváltoztatni a közösségi oldal működését, ezt viszont már a Twitter vezetőségének direktben is elmondhatja, mióta a cég legnagyobb részvényese lett. Az elküldött tweetek szerkesztésének érkező lehetősége még nem az ő érdeme, de Musk így is több más ötletről kezdett egyeztetni, a többi résztulajdonos helyett (vagy mellett) pedig követőivel vitatja meg a cég lehetőségeit.

Hirdetés

A Tesla és a SpaceX tulajdonosának profilján megjelentek olyan egészen váratlan felvetések is, mint hogy a Twitter főhadiszállását alakítsák hajléktan szállóvá, mivel oda már úgysem jár senki dolgozni. Azt a tweetfolyamot viszont már talán érdemesebb komolyan venni, amiben az előfizetéses szolgáltatás, a Twitter Blue lehetséges reformjairól elmélkedik Musk.

Szerinte minden előfizetőnek idővel kellene kapnia egy pipát a neve mellé, ami ugyan hasonló lenne a közszereplők és márkák profiljának valódiságát igazoló emblémához, mégis egy kicsit más. Emellett a szolgáltatás árát is lejjebb vihetnék, a jelenlegi háromról havi két dollárra, sőt, úgy véli, a kevésbé tehetős régiókban a keresethez igazított, még alacsonyabb ár is elképzelhető lenne. Musk a fizetési modellről is részletes koncepcióval rendelkezik, szerinte egy évre előre el kellene kérni az átdolgozott Twitter Blue árát, aminek a kiegyenlítésére kriptovalutában is adna lehetőséget.

Elképzelése szerint a pipát csak két hónap múlva kapnák meg az előfizetők, hogy ne vonhassák vissza a banki fizetést, így visszaélve a rendszerrel. Sőt, bejegyzése szerint a megvásárolt hitelesítésnek felfüggeszthetőnek kell lennie esetleges visszaélések vagy spamelés esetén. Így viszont véleménye szerint megnehezítenék a közösségi site-on a bothadseregek fenntartását, és az előfizetéses szolgáltatást se lehetne arra használni, hogy kamufiókoknak vásároljon a hihetőségüket növelő emblémát valaki. Végül a világ leggazdagabb embere felvetette annak a lehetőségét, hogy a Twitter Blue ne csak cikkek olvasása közben, hanem az egész site-on adjon reklámmentességet. Ez a lépés kevésbé tenné függővé a Twittert a reklámbevételektől, ami szerinte csökkenthetné a politikai befolyást is, amit különböző cégek a hirdetéseiken keresztül szerezhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.