Hirdetés

Elon Musk vezetésével a Twitter elbukta az értéke kétharmadát



|

A felvásárlás óta zuhan a Twitter értéke és még nem látszik, hol a lejtő alja.

Hirdetés

Ahhoz képest, hogy Elon Musk 44 milliárd dollárért - kénytelen-kelletlen - megvásárolta a Twittert, illetve hogy a víziója szerint a közösségi oldal értékét 250 milliárd dollárra pumpálná fel, a valóság egészen mást mutat.

A Fidelity pénzügyi szolgáltató cég becslése szerint ugyanis a tavaly októberi felvásárlás óta a mikroblog-szolgáltató értékének 66 százaléka egyszerűen eltűnt.

Hirdetés

Ez annyit tesz, hogy a Musk által kifizetett 44 milliárd dollár - ízlelgessük egy kicsit: 15 278 milliárd forintról van szó - helyett a Twittert most körülbelül csak 15 milliárd dollárra értékelik. A Fidelity szakértői ezt a saját tulajdonú Twitter-részvényeinek elértéktelenedéséből számolták ki.

Ezzel egyébként egyből kisebb felzúdulást is okoztak pénzügyi körökben, a Bloomberg elemzői ugyanis azt írták, számukra nem világos, hogy a Fidelity mi alapján jutott erre az eredményre, de nem zárják ki azt sem, hogy belsős információk alapján dolgoztak.

A Twitter az elmúlt fél évben egészen látványos vergődésen ment át, aminek része volt többek között, hogy Elon Musk bevezette a felhasználók fizetős hitelesítését, ez azonban annyira kaotikus lett, hogy sok ismert ember inkább lelépett a platformról, miközben a jellegzetes kék hitelesítő pipák olyanoknál is feltűntek, akik soha nem fizettek a szolgáltatásért.

A helyzet egyelőre itt tart, de akárhogy is alakuljon a továbbiakban, az biztos, hogy most sokan nem lennének a Twitter új vezérigazgatójának, Linda Yaccarinónak a helyében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.