Hirdetés

Elon Musk visszaengedte Donald Trumpot a Twitterre



|

Azonban a platform újdonsült tulajdonosa előtte még megszavaztatta a felhasználókat az amerikai exelnök Twitter-fiókjának sorsáról.

Hirdetés

Donald Trump kálváriája a Twitterrel és úgy általában a nagy közösségimédia-platformokkal tavaly januárban kezdődött, amikor a választási eredmények hitelességét megkérdőjelező exelnök addig tüzelte híveit, amíg azok meg nem ostromolták a Capitoliumot. Az öt halálos áldozattal járó zavargásban játszott szerepe miatt előbb felfüggesztették Trump fiókjait, majd ki is tiltották az oldalakról.

Ez vezetett ahhoz, hogy végül a tényellenőrzés próbáján rendszeresen elhasaló állításokat megfogalmazó politikus/üzletember/showman elindította saját, TRUTH Social névre hallgató platformját, amelynek eddigi pályafutása nem épp az a sikertörténet, amit remélt.

Hirdetés

Trumpnak ugyanis mindig a Twitter volt a kedvenc felülete, ezért amikor kiderült, hogy a vele sok kérdésben egy véleményen lévő Elon Musk megveszi a platformot, az exelnök hívei biztosra vették, hogy előbb vagy utóbb vissza fog térni. Igaz, Trump erről mást mondott.

Mindenesetre a visszatérést még meg kellett előznie a fiók visszaállításának, amiről Musk nem mert vagy nem akart egyedül határozni, ezért inkább a felhasználókra bízta a döntést. Szavazást hirdetett, amire végül több mint 15 millióan fejezték ki véleményüket, és szoros küzdelemben azok kerültek fölénybe (51,5 százalékkal), akik támogatták Trump visszaengedését. Így tehát szélesre tárult a Twitter kapuja a 2024-es választásokon ismét induló exelnök előtt, aki azért nem lehet maradéktalanul boldog, mert átmenetileg elvesztette több mint 90 millió követőjének a zömét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.