Hirdetés

Elon Musk visszatenné a kokaint a Coca-Colába



|

Elon Musk ismét felszállt a mémvonatra, és a Coca-Cola felvásárlásával poénkodik.

Hirdetés

Mióta kiderült, hogy a Twitter 44 milliárd dollárért Elon Musk tulajdonába kerül, az internet népe sorozatban gyártja a mémeket arról, hogy mi mindent vásárolhatna még fel. Az egyik legnépszerűbb, hogy megveszi a Facebookot, csak hogy letörölje, de olyan változat is készült, mely szerint a McDonald'sot vágja zsebre, hogy megjavítsa az állandóan elromló fagyigépeket.

Most pedig a nagy mémrajongó hírében álló Musk is csatlakozott a poénhoz, egy egészen meredek lehetőséget vázolva fel az immáron 87 milliós követőtáborának.

Hirdetés

A milliárdos ugyanis arról posztolt, hogy megveszi a Coca-Colát, csak hogy visszategye bele az egykori alkotóelemét, a kokaint. Ehhez hozzátartozik, hogy az üdítő 1885-ös feltalálásától egészen 1929-ig valóban volt némi kokalevél-kivonat a Coca-Colában, mivel akkoriban ez még teljesen legális adalékanyagnak számított.

Ha viszont Musk tényleg meg akarná venni a céget, ahhoz komoly adósságba kellene vernie magát: a Forbes számítása szerint a milliárdos vagyona 240 milliárd dolláron áll, míg a Coca-Cola piaci értéke 287 milliárd dollár, s ezzel a világ 28. legértékesebb vállalata a Bank of America és a gyógyszergyártó Pfizer között.

Musknál persze sosem lehet tudni, hiszen ha úgy vesszük, a Twitter felvásárlása is poénként indult. 2017-ben egy újságíró vetette fel neki, hogy ha annyira szereti a platformot, akár meg is vehetné, amire akkor csak azzal reagált, hogy "mennyibe kerül?".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.