Hirdetés

Elon Muskék elvették egy Twitter-felhasználó nevét, és csak egy csomag kacatot ajánlottak érte



|

A Twitter átkeresztelésével egy új hivatalos fiókra is szükség volt, csakhogy az 16 éve valaki máshoz tartozott.

Hirdetés

Elon Musk mindössze néhány napja jelentette be, hogy Twitter helyett a jövőben X néven folytatja a közösségi oldal, amelynek jegyében teljesen eltávolítják a jól ismert kék, madaras dizájnt. A változás látványos, a platformon már az új X logó fogad mindenkit, és időközben az üzemeltető főhadiszállásáról is eltávolították a jellegzetes Twitter-feliratot.

Az arculatváltás azzal jár, hogy a mikroblognak egy új hivatalos fiókra is szüksége volt, ám az áhított @X név már 16 éve egy fotóshoz, Gene X Hwanghez tartozott. A fényképész a TechCrunch kérdésére előzetesen úgy nyilatkozott, hogy némi pénzért hajlandó megválni a felhasználói névtől, ám Muskék jóval olcsóbban oldották meg a dolgot.

Hirdetés

A The Telegraph beszámolója alapján ugyanis az @X-et végül egyszerűen csak elvették a férfitól, cserébe pedig nem ajánlottak mást, mint egy csomag merch-árut és lehetőséget a vezetőséggel való találkozásra. Hwang viszont nem óhajt találkozni a menedzsmenttel, mivel elmondása szerint fogalma sincs, miről is szólhatna egy ilyen meeting. Aki most ellátogat az @X fiókra, azt az egykori @Twitter tartalmai fogadják, de nemrég még így nézett ki az oldal:

 

A fotós korábbi tweetjeit az @x12345678998765 fiókra helyezték át, de lehetőséget kapott egy új felhasználói név kiválasztására, amit cikkünk írásáig még nem ejtett meg. A The Telegraphnak nyilatkozva Hwang azt mondta, hogy nem akar harcolni az ügyben, mivel nincs meg hozzá a szükséges jogi szakértelme, és egyébként is igyekszik egyszerű életet élni.

Muskék húzása mindenesetre meglepő, hiszen a fotóséhoz hasonló egyedi felhasználói nevek valódi értéket szoktak képviselni, a férfi beszámolója szerint korábban többször is bombázták különböző ajánlatokkal egészen a 40 ezer dolláros értékig, ám ő egyiket sem fogadta el, mert nem tartotta komolynak őket. Az X köntösbe bújt Twitternek azonban nem volt szüksége erre, már csak azért sem, mert a felhasználói feltételek alapján az üzemeltető kötelezettségek nélkül elveheti az azonosítókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.