Hirdetés

Elon Muskot leszavazta a Twitter, most csak a fizetős felhasználókat engedné szavazni



|

Úgy tűnik, hogy a nép hangja csak addig érdekes, amíg egyetértünk vele.

Hirdetés

Elon Musk hónapokkal ezelőtt még foggal-körömmel próbált kihátrálni a Twitter felvásárlásából, azonban néhány hete végül meggondolta magát és mégis átvette a vezetést, azóta pedig egy észbontó, fordulatokkal teli időszakon vannak túl a Twitter kitartó felhasználói.

Az új CEO nem csak a belülről rendezte át a céget, de magát a szolgáltatást is komolyabban átszabta: visszaengedett rengeteg kibannolt felhasználót, átvariálta a moderációs szabályokat, illetve újragondolta a közismert felhasználókat ellenőrző rendszert. Erre aztán még jött nagy hátraarc, átgondolatlan újítás, és a káosz csak egyre nőtt, a hirdetők pedig szépen lassan szivárogtak el. 

Ennek csúcspontja lett Musk hirtelen lépése a felfordulás közepén: bizalmi szavazást indított saját magára nézve, amelyben azt kérdezte a néptől, hogy maradjon-e továbbra is a cég vezérigazgatója.

Hirdetés

Az eredmény ismert: 10 millió ember mondott igent arra, hogy Elon Musk lemondjon a Twitteren betöltött vezetői posztjáról.

Nincs teljes egyetértés abban, hogy Musk milyen eredményt várt: sokak szerint csak a saját nárcizmusát szerette volna táplálni, mások viszont úgy gondolják, hogy a Tesla gyengélkedő üzleti teljesítménye miatt keresett egy jópofa ürügyet arra, hogy végül tényleg kitáncolhasson az egész Twitter bizniszből, ahogy már korábban is akarta.

Több követője belengette, hogy esetleg botok vagy valamiféle más támadó babrálta meg a szavazást (ami különös, hiszen korábban Musk azt állította, hogy végzett a botokkal), mire egy Kim Dotcommal való üzenetváltás végén felvetette, hogy hamarosan csak azok szavazhatnak majd a szabályzatot érintő kérdésekben, akik előfizettek a Twitter Blue csomagra:

Persze, aki követte az elmúlt hetek eseményeit, az tudhatja, hogy ez nem jelent semmiféle konkrétumot arra vonatkozólag, hogy ez mikor és pontosan milyen formában fog működésbe lépni, de láthatóan a demokrácia és a szólásszabadság csak nem akar úgy működni, ahogy azt korábban a Twitter új vezére elképzelte. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.