Hirdetés

Elon Muskot nem érdekli, ha elriasztja a hirdetőket a beszólásaival



|

A Twitter tulajdonosát antiszemitizmussal vádolták meg legutóbbi megjegyzései miatt.

Hirdetés

Elon Musk körül újabb botrány hullámai fodrozódnak, bár ez a mondat szinte minden héten leírható. A Twittert voltaképpen kényszerből megvásárló milliárdost ugyanis antiszemitizmussal vádolják, miután a Marvel egyik főgonoszához, az amúgy zsidó származású Magnetóhoz hasonlította Soros Györgyöt, akiről azt mondta, hogy az üzletember gyűlöli az emberiséget és le akarja bontani a civilizáció szövetét.

Ez ellen tiltakozott az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League) vezérigazgatója, Jonathan Greenblatt, aki nyugtalanítónak és veszélyesnek nevezte Musk megszólalását.

Hirdetés

Azt mondok, amit akarok

- vágott vissza a milliárdos, a CNBC-nek adott interjúja során.

A CNBC újságírója, David Faber megkérdezte Muskot, hogy mit gondol a személyes tweetjeinek a Twitter hirdetőire gyakorolt hatásáról.

Azt mondok, amit akarok és ha ennek az a következménye, hogy pénzt veszítek, ám legyen

- egészítette ki korábbi mondatait a cég tulajdonosa.

Musk egyébként vitatta, hogy antiszemita lenne, amit mondott. Szerinte ő nem, hogy antiszemita, hanem épp ellenkezőleg. Ezek után viszont azzal zárta le a beszélgetésnek ezt a részét, hogy nem szeretne több szót vesztegetni Soros Györgyre.

A fentiek ellenére Musk elismerte, hogy a Twittert nagyon is a hirdetők tartják életben. Emiatt pedig bizakodását fejezte ki a cég nemrég kinevezett új vezérigazgatójának, Linda Yaccarinónak az érkezése miatt, akit az értékesítés királynőjének nevezett.

A szólásszabadságot lépten-nyomon hangoztató Elon Musk egyébként a napokban gyakorlatilag beismerte, hogy a Twitter a török kormány zsarolásának hatására korlátozta a török ellenzék bejegyzéseinek elérését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.