Hirdetés

Elon Muskról készít könyvet Steve Jobs életrajzírója



|

Újabb techmogul krónikása lesz Walter Isaacson.

Hirdetés

Örülhetnek Elon Musk rajongói, akárcsak a milliárdos vállalkozásai iránt érdeklődő közönség, a jelek szerint ugyanis átfogó hivatalos életrajzi kötet születik a PayPal, a Tesla és SpaceX alapítójáról. A könyvet pedig nem más, mint Walter Isaacson jegyzi majd, aki korábban több bestsellert is letett az asztalra Benjamin Franklin, Albert Einstein, Henry Kissinger és Steve Jobs pályafutásáról.

Az utóbbiról szóló biográfia mindössze 19 nappal a legendás Apple-vezér halála után jelent meg 2011 októberében, és maga Jobs kérte fel az írót a feladatra. Isaacson két éven keresztül szerkesztette művét, melynek során több mint 40 interjút készített a hasnyálmirigyrákban elhunyt CEO-val, most pedig Musk nyomába eredt.

Hirdetés

Ezt maga a dél-afrikai milliárdos erősítette meg a Twitteren. Musk egy kérdésre válaszolva előbb arról írt, hogy akit érdekel a Tesla, a SpaceX és úgy általában az ő élete, annak az Isaacson keze alatt formálódó könyvre érdemes figyelnie, később pedig azt is hozzátette, hogy az író napokon keresztül követte árnyékként.

Isaacson írásairól általánosságban elmondható, hogy azokban igyekszik a lehető legmélyebben feltárni az alanyai személyiségét, de az eredménnyel nem mindig értenek egyet azok, akik ismerik a kötetek főszereplőit. A Jobs-életrajz kapcsán például a CEO utódja, Tim Cook azt mondta, hogy nem sikerült megragadnia az igazi Steve Jobs lényegét, de az Apple termékeket sokáig meghatározó tervező, Jony Ive, és Steve Jobs özvegye sem volt elégedett a végeredménnyel.

Musk tetszését ugyanakkor elnyerhette Isaacson munkássága, hiszen máskülönben nem engedné közel magához a szerzőt. A milliárdosról egyébként 2015-ben már megjelent egy életrajz Ashley Vance gondozásában, nemrég pedig Tim Higgins állt elő egy botrányosnak szánt művel, ami a vállalkozó személyiségének sötét oldaláról igyekszik lerántani a leplet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.