Hirdetés

Elöntenek a hírlevelek? A Gmail segíteni fog a rendrakásban



|

A jelek szerint egy kimondottan praktikus kényelmi funkcióval erősít az e-mail platform.

Hirdetés

Az e-mailes hírlevél alapvetően remek módja annak, hogy az ember időben és első kézből értesüljön a számára releváns fejleményekről, egy évek óta használt fióknál azonban már jelentős mennyiségű feliratkozás gyűlhet össze, és azon kaphatjuk magunkat, hogy nyakig ülünk az efféle küldeményekben.

A hírlevelekről jelenleg egyenként tudunk leiratkozni, jó esetben az e-mail végén kötelezően elhelyezendő, erre szolgáló gyorslink segítségével, ami ugyan sokkal jobb, mint a szolgáltatónál kuncsorogni, de még mindig lehetne kényelmesebb a dolog, a Gmail pedig hamarosan el is hozhatja a megoldást.

Hirdetés

Egy szorgos kódbányász, AssembleDebug még januárban szúrta ki, hogy a Google egy új funkciót tesztel, ami "Előfizetések menedzselése" néven fut, és a Gmail mobil alkalmazás oldalsó menüjében bukkant fel. Akkor még nem lehetett tudni, hogy ez mire is szolgál, most viszont AssembleDebug a PiunikaWeben keresztül közölte, hogy az app 2024.04.07.622678535-as kiadásának motorháztetője alá pillantva már tisztább képet kapott az új megoldás működéséről.

Az előfizetéseket menedzselő menüpontban egyetlen helyen láthatjuk majd a hírleveles feliratkozásainkat, amelyek az alapján kerülnek szűrésre, hogy mennyi e-mailt kapunk egy adott címről egy negyedéven belül. A szűrési érték lehet kevesebb mint 10, de 10-20 között vagy akár 20-nál több is. A felhasználók egy céges logót fognak látni a levelek mellett, valamint egy gyorsgombot, amivel azonnal lemondható az előfizetés.

Ezzel párhuzamosan a Redditen is felbukkant egy beszámoló, mely szerint a Google már elkezdett meghívni bizonyos felhasználókat a funkció tesztelésére, ám az invitálást elfogadva csak egy üres lap ugrik fel. A próbaüzem így még a kezdeti szakaszban járhat, cserébe viszont a fejlemény arra utal, hogy a keresőóriás halad a munkával.

Ha minden jól megy, pár hónapon belül debütálhat a Gmail új képessége, ami már csak azért is hasznos, mert rengeteg hírlevélre nem önszántunkból iratkozunk fel, hanem például webshopos vásárlások során, ahol a rendelés elküldésére szolgáló űrlapokon többnyire a hírlevelek kérése is alapértelmezetten be van pipálva.

A jó hír, hogy a feliratkozások kezelésének leegyszerűsítése nem az egyetlen dolog, amit a Gmail mostanság a spamek ellen tesz, az előttünk álló időszakban ugyanis lényeges változások várhatók a levélszemét automatikus kiszűrésében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.