Hirdetés

Elrajtolt az előfizetéses Facebook és Instagram



|

A Twitterhez hasonlóan, most már a Meta platformjain is fizethetünk bizonyos kiváltságokért.

Hirdetés

Az Apple egy ideje nagyon keményen elkezdte büntetni az összes alkalmazást, amelyek korábban előszeretettel monitorozták a felhasználóik szokásait, hogy aztán a megszerzett tudásanyaggal célzott reklámokkal bombázhassák őket. A cupertinói cég ennek nemrégiben véget vetett, és a felhasználóknak egy gombnyomásnyi távolságba hozta a lehetőséget, hogy az adataikat névtelenné tegyék az interneten.

Persze a Meta alá tartozó Facebook és a többi közösségimédia-platform, amelyek bevételei erősen függenek a hirdetőktől, továbbra is próbálkoznak, az algoritmusok azonban közel sem olyan hatékonyak, mint az "Ask app not to track" előtt.

Hirdetés

Részben ennek köszönhető, hogy már a Meta is, követve a Snapchat, a Telegram és a Twitter példáját, máshonnan szeretne jutni. Nemrég az Elon Musk kezébe került közösségi oldalon is megjelent a fizetős hitelesítés, sőt már itthon is elérhető, csak épp aranyárban mérik, telefonon keresztül aktiválva pedig még borsosabb az árcédula.

A Meta most bejelentette, hogy első körben az Amerikai Egyesült Államokban elindították a Facebookon és Instagramon is aktiválható hitelesítést, ami több extrát is biztosít a kék pipával jelölt felhasználóknak:

  • közvetlen kapcsolatot létesíthetnek az ügyfélszolgálattal
  • a posztjaik több embert érhetnek el
  • extra védelmet kapnak a profiltolvajokkal szemben
  • exkluzív, a rövid videókhoz és a történetekhez felhasználható matricákhoz férnek hozzá

Egyelőre a részletekről még nem sokat tudni, de az biztos, hogy a Meta, miután a felhasználó hitelesítette magát a személyazonosító igazolványával, 12 dollárt kér a kék pipáért havonta, ha pedig valaki inkább az iOS-es vagy androidos készülékén keresztül aktiválná a szolgáltatást, 15 dollárt kell fizetnie. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.