Hirdetés

Elrejthető lesz az LG G7 szenzorsávja



|

Bár az LG G7 kijelzőjébe is belóg majd egy érzékelősziget, a szenzorsávot a rendszer képes lesz kitakarni.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy az androidos világban is a kijelzőbe belógó szenzorsáv lesz idén a trend. Kár lenne hibáztatni az LG-t azért, mert beállt a sorba, és a Huawei, az ASUS, valamint a OnePlus mellett szintén az iPhone X dizájnnyelvét követi. Legalábbis minden eddigi szivárgás arra utal, hogy az LG G7 kijelzőjébe is belóg majd egy szenzorsáv. 

Hirdetés

Az eredeti szivárogtató azonban kitért arra is, hogy az LG úgy alakítja ki a készülék rendszerét, hogy az képes legyen elrejteni az érzékelőszigetet. 

Az LG G7 beállításaiban lesz egy kapcsoló, ami normál és teljes nézet között tud váltani. Ez utóbbi a kezelőfelületet a teljes kijelzőre kiterjeszti, vagyis a szenzorsáv igen jól kivehető, bármit is csinálunk. Az LG rajongói nem örülnek, hogy a gyártó is ezt a vonalat választja, ugyanakkor jó hír, hogy a normál nézet képes elrejteni, álcázni az érzékelőszigetet. 

Ilyenkor a jelerősséget, dátumot, akkumulátor töltöttségét és egyéb dolgokat jelző ikonokat feketében mutatja a rendszer, így vizuálisan egybeolvasztja a füleket a szenzorsávval. 

Mindennek a pozitívuma, hogy a YouTube-videókat zavaró elem nélkül tudjuk majd nézni, vagyis az élmény teljesebb lesz, mint egy iPhone X készüléken. Értelemszerűen valamivel kisebb is. Az LG ötletét okosnak tartják, már csak azért is, mert az Android P-vel a Google egyik nagy újítása a kijelzőkbe belógó szenzorsáv teljes szoftveres támogatása lesz. 

Az LG G7 májusban érkezhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.