Hirdetés

Elszomorító képekkel figyelmeztet a klímaváltozásra Google



|

A Föld napja alkalmából készült Google Doodle példák sorával demonstrálja a globális felmelegedés pusztító hatásait.

Hirdetés

Szó sincs róla, hogy többé ne lenne téma a klímaváltozás, ám az tény, hogy a koronavírus-járvány 2020-as berobbanásával, majd Ukrajna Oroszország általi lerohanásával kissé háttérbe szorult a közbeszédben a korábbi évekhez képest.

A Föld napja viszont remek alkalom arra, hogy ismét emlékezzen a világ: ez a legnagyobb probléma, amit az emberiségnek meg kell oldania, méghozzá minél előbb, hiszen vészesen fogy az idő, amíg még visszafordítható a folyamat.

Hirdetés

Az ünnep apropóján pedig a Google is besegít az üzenet eljuttatásába, a kereső főoldalán ugyanis a bolygó különböző pontjait ábrázoló animációk futnak, amelyek a globális felmelegedés drasztikus hatásait szemléltetik. Az egymás után pörgő képek a Kilimandzsáró, Grönland, a németországi Harz-hegység és a Nagy-korallzátony utóbbi években bekövetkezett átalakulását mutatják be, eltűnő hórétegről és erdőkről, pusztuló koralltelepekről árulkodva.

A Google archívumában egy helyen tekinthetjük meg az összes animációt, valamint a korábbi évek ünnepi logóit is. A keresőóriás már az 1998-as indulása óta használja ezeket az ún. Doodle-öket (firkákat) az olyan alkalmakkor, mint az anyák napja, a nemzetközi nőnap, a karácsony vagy neves személyiségek születésnapjai. A Föld napját 2001 óta ünnepli a Google, akkor még csak a logója két "o" betűjét cserélte le a bolygónkra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.