Hirdetés

Eltakarítja előled a szemetet a Google Play Áruház



|

Az alkalmazásbolt a jövőben erősen hátrasorolja a hibás vagy akkut merítő appokat.

Hirdetés

Nem titok, hogy a Google Play Áruház továbbra is tele van gyenge minőségű appok tömegével, amelyeket jobb messze elkerülni. Erre hamar rájön az, aki egy kulcsszó alapján kezd új app keresésébe - nem mindig könnyű minőségi és jól működő alternatívára akadni. 

Hirdetés

A Google tisztában van ezzel, és igyekszik javítani a helyzeten. Éppen ezért az olyan appokat, amelyek teljesítménybeli problémáktól szenvednek, a jövőben erősen hátrasorolja a Google a keresési találatoknál. 

Valójában a változtatásra egy ideje már sor került, a Google pedig nagy adatbázist épített fel az érintett appokból. A cég szerint az eredmény látványosra sikerült, a minőségi appokat a felhasználók többet használják, a törlések száma csökkent. 

A rangsort leginkább az befolyásolja, hogy egy app mennyire jó teljesítményt garantál: vannak-e összeomlások, lag, merül-e túlzottan az akku. Ha egy app nem felel meg a minőségi követelményeknek, akkor jóval hátrébb jelenik majd meg a találatok között, és az ajánló szekciókban sem lesz látható, vagyis minden algoritmust felújított a Google. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.