Hirdetés

Eltörölheti a Huawei elleni szankciókat az új amerikai kormány



|

Trump komolyan megnehezítette a Huawei életét, de Biden csapata felülvizsgálja a tiltólistát.

Hirdetés

2019 májusában került fel a US Entity Listre a Huawei, minek következtében azóta a cég sem hardveres, sem szoftveres megoldásokhoz nem férhet hozzá, amennyiben azok az Egyesült Államokból származnak. Emiatt például a Google alkalmazásai és a Play Áruház is tiltott terep a gyártó egyes készülékeinél, így azok kevésbé lehetnek vonzóak a vásárlók számára.

Reuters megkérdezte az ügyben illetékes bizottság élére jelölt Gina Raimondót, hogy a Huawei a kinevezése után is marad-e a tiltólistán. Erre felelve Raimondo elmondta, meg fogják vizsgálni az ügyet, konzultálnak mindenkivel, és meglátják, mi a legjobb az amerikai nemzetbiztonság és a gazdaság biztonsága szempontjából. 

Hirdetés

A kínai gyártónak nagyon kellene a változás, ugyanis bár a szoftveres hiányosságokat többé-kevésbé áthidalták, a gyártás folyamatában vannak fennakadások, még úgy is, hogy néhány cég engedélyt kapott a Huawei-jel való együttműködéshez. Persze ha az illetékesek érzik a fenyegetettséget, nem fogják megkockáztatni, hogy a kínai kormány bárhogy bezavarjon az amerikaiak életébe, a kormány működésébe, úgyhogy pusztán az, hogy már nem Trump kormányoz, nem jelenti, hogy a Huawei vagy bármely tiltólistás cég fellélegezhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.