Hirdetés

Eltűnhet a YouTube-ról a dislike gomb

|

A YouTube jelenleg is keresi a módját, hogy megállítsa a dislike gombbal való visszaéléseket. Több forgatókönyvet is fontolgatnak.

Hirdetés

A YouTube nagyon aggódik amiatt, ami mostanában a mobilos YouTube appon belül történik, konkrétan a dislike gomb kapcsán. Ez alapvetően egy leszavazó gomb, ami minden egyes videó címe alatt megtalálható. 

Hirdetés

Tom Leung, a YouTube projektmenedzsmentért felelős igazgatója nemrég egy videót tett közzé, amelyben elárulta, hogy a Google tulajdonában lévő videomegosztó jelenleg is azon dolgozik, hogy megállítsa az úgynevezett dislike mobokat. 

Hirdetés

A dislike mobok lényege az, hogy egy csoport ember kellően nagy számban jelenik meg egy adott tartalomnál, és leszavazza azt, hogy az érintett videót negatívan befolyásolja. Így kevesebb helyen lesz ajánlva az adott tartalom, emiatt pedig kevesebben nézik meg a klipet, mint egyébként tennék. 

A dislike mobokat nem a videók tényleges tartalmai miatt szervezik és gyakorolják, hanem azért, mert nem szeretik az adott embert vagy céget, aki a videót megalkotta. Gyakori eset, hogy egy pozitív értékelés terjedését szeretnék így megakadályozni. 

A tartalomgyártók jelenleg letilthatják az értékeléseket, de Leung szerint más opciókon dolgoznak a YouTube emberei. Elképzelhető, hogy be kell majd a jövőben pipálni egy dobozt, és megírni, hogy miért szavazunk le valamit. A gomb eltávolítását is számba vették, bár ez lenne az utolsó megoldás, ugyanis nem túl demokratikus: nem minden dislike a dislike mobokból van. Egy másik ötlet szerint csak akkor lehetne dislike-ot nyomni, ha a felhasználó már a videó legalább 25 százalékát megnézte. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.