Hirdetés

Elvesztette egyik legfontosabb LCD-beszállítóját az Apple



|

Bár tény, hogy ilyen panelt már az iPhone 12-esek sem használnak, ellenben a 2020-as SE nagyon is.

Hirdetés

Az LG Display divízió autókba szánt kijelzők gyártására áll át, így nem készít tovább LCD panelt iPhone-okhoz - tudta meg a TheElec. Ha minden igaz, már 2020 harmadik negyedévében leállt a panelgyártás, már ami az iPhone-okat illeti, de a tavalyi utolsó negyedév óta más gyártók okostelefonjaihoz sem szállítanak többet.

A lépés egészen konkrétan az Apple 2020-as iPhone SE-jeit érinti, legalábbis a cikk nem említi, hogy mi a helyzet a szintén LCD-vel apelláló iPhone 11-gyel. A legfrissebb SE innentől JDI és Sharp gyártotta kijelzőkkel készül.

Hirdetés

A döntés állítólag nincs összefüggésben azzal a pletykával, miszerint a dél-koreai vállalat kiszáll a mobilbizniszből, ellenben annál fontosabb tényező lehetett, hogy az LG Display számára LCD panelt gyártani már nem igazán volt nyereséges folyamat. Mint tudjuk, az iPhone 12-esek érkeztével maga az Apple is immáron OLED-re váltott.

Az LG LCD paneljeit tehát innentől autók belsejében, igaz, ismét csak rentabilitási okokból kifolyólag 20 hüvelykes vagy annál nagyobb méretben, alacsony hőmérsékletű poliszilikon TFT-k (LTPS TFT) formájában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.