Hirdetés

A Zoom már a Microsoftot szeretné lenyomni



|

Tovább erősíti az irodai eszközeit a Zoom, itt vannak a zmail.com-os e-mail címek.

Hirdetés

A pandémia legsötétebb hónapjaiban szinte minden cég távmunkában dolgozott, ahol ez megoldható volt, ami hatalmas lökést adott a videochates platformoknak a Microsoft Teamstől a Slacken át a Zoomig.

Az utóbbi nemrég tartotta az éves demonstrációját, a Zoomtopia címen futó keynote-ot, amelyen egy sor új funkciót jelentettek be, köztük két olyannal, amelyek miatt komolyan fájhat a Microsoft, de még a Workspace-szel nyomuló Google feje is.

Hirdetés

A Zoom repertoárja ugyanis naptárral és egy saját e-mail szolgáltatással bővül, szerves integrációval a Zoom One-nak nevezett kezelőfelületbe. A naptár (Zoom Calendar) értelemszerűen a munkafolyamatok és meetingek megszervezését segíti, néhány extra funkcióval. Ilyen például, hogy már a csatlakozás előtt láthatjuk, hogy kik vesznek részt az adott beszélgetésben, a már véget ért meetingeknél pedig közvetlenül hozzáférhetünk a felvételt tartalmazó linkekhez.

Az igazán érdekes viszont a Zoom saját e-mail szolgáltatása, amely alapvetően a "zmail.com" domaint használja, de a Zoom One Business csomag előfizetői akár egyedi domaineket is generálhatnak hozzá. A Zoom Mail Services néven futó szolgáltatás emellett kétoldalú titkosítást biztosít a platformon belüli levelezéseknél. Az e-mailezést igénybe vevő ügyfelek választhatnak, hogy csatlakoztatják a saját levelezési rendszerüket, vagy Zoomra bízzák a hostolást.

Vélhetően az utóbbiak lesznek többen, a cég termékfejlesztési vezetője, Joseph Chong szerint ugyanis a Zoom Mail Services elsősorban azokat a kis- és középvállalkozásokat célozza, amelyeknek "különösen fontos az e-mailes adatvédelem". A naptár és az e-mailezés jelenleg béta formában érhető el, és ebben a blogposztban olvashatsz róluk bővebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.