Hirdetés

Emberek helyett robotok cipelik a bevásárlást Nagy-Britanniában



|

Reszkethetnek a házhozszállító futárok.

Hirdetés

Az Amazon robotjaihoz hasonló, hatkerekű önvezető szerkezetek jelentek meg a Manchester tőszomszédságában található Sale nevű kisváros utcáin. A guruló robotok a Co-Op szupermarket-lánc vásárlóinak szállítják házhoz a megvásárolt élelmiszereket.

A cég már 2018-ban tesztelte a megoldást, amely, úgy tűnik, bevált. A kis robotok 6 km/h sebességgel közlekednek, felismerik az utcán közlekedő autókat és persze a gyalogosokat is.

Hirdetés

A csomagok átvételét követően a robotok zenét játszanak le, egy helyi anyuka gyerekei például nagyon élvezték, amikor a futárrobot a Baby Shark című, az interneten óriásit futó dalocskára kezdett rá.

A fenti videón látható szerkezet egyébként nagyon hasonlít a Starship Technologies robotjaira, amelyek már az USA fővárosában, Washington D.C.-ben is dolgoznak, ott azonban bevásárlás helyett a helyi éttermek fogásait szállítják házhoz az éhes felhasználóknak. A cég weboldalának tanúsága szerint a bolygó több pontján is tevékenykedő robotfutárok már több mint négymillió sikeres kézbesítésen is túl vannak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.