Hirdetés

Emelte a tétet a tolvajokat szívató NASA-mérnök, új csapdája minden eddiginél büdösebb



|

Az év dizájnere nálunk Mark Rober, akinek találmánya ugyan mérsékelten hasznos, de annál szórakoztatóbb működés közben nézni.

Hirdetés

Kezdjük azt hinni, hogy Mark Rober igazából nem is a tolvajokat életét szeretné megnehezíteni, egyszerűen élvezi, hogy csapdákat tervez és gyárt, majd nézi őket működés közben. A NASA volt mérnöke - akinek a neve, bár nem illik nevetni az ilyesmin, de ebben a kontextusban tényleg vicces - öt éve fedezte fel új hivatását: bonyolult, leleményes, de közszolgálati értelemben nem túl hasznos tolvajcsapdák készítését.

Az őrület 2018-ban kezdődött, amikor egy háza előtt elsétáló, ártalmatlannak tűnő pár női tagja egyszerűen elemelte egy kiszállított - amúgy értéktelen - csomagját. Rober ettől annyira tehetetlennek érezte magát, hogy készített egy úgynevezett csillámbombát, amely a világ legapróbb szemű csillogó porát szórja szét, ha valaki kinyitja a kifejezetten tolvajoknak kihelyezett dobozt, bűzös sprét is spriccel és az egészet mobiltelefonok rögzítik.

Hirdetés

Belátható, hogy az ilyesmi a lakosságot nem segíti, de a tolvajok az erről készült videó után azon a környéken nyilván kétszer is meggondolják, mielőtt ellopnak valamit.

Rober nem tudott leállni: évről évre egyre komolyabb, ravaszabb és összetettebb szerkezeteket tervezett, és ezt természetesen videón is dokumentálta. Legújabb fejlesztése, a Glitterbomb 5.0 a végső változat: ez az utolsó ilyesmi, ami kikerül a keze közül, cserébe minden téren emelte a tétet. A bomba büdösebb, mint valaha, nyomkövetőt és szenzorokat tartalmaz, gyakorlatilag streameli, ahogy ellopják és felnyitják, a csomagot, a szokásos csillámport pedig ezúttal miniatűr drónok szórják szét. . Az egészet egy Oculus VR-headsetnek álcázta. Ezúttal azokat célozta meg, akik az autók ablakát törik be, hogy kilophassák az értékeket. 

Az egész annyira meggyőző, hogy a videót látva majdnem sajnálni kezdtük a szerencsétlen tolvajokat, aki végül ráharaptak a csalira. De csak majdnem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.