Hirdetés

Már az emojikat is elveszi tőlünk a koronavírus



|

Szerencsére a tüdő és az olaszos kéztartás még idén megérkezik, de jövőre várhatóan nem kapunk új adagot.

Hirdetés

Január végén jelentette be a Unicode Consortium, hogy az Emoji 13.0 részeként 117 ikon jelenik meg, melyeket aztán mindenki (pl. az Apple, a Facebook, a Google vagy a Twitter) szabadon alakíthat a saját készletéhez. Ha minden jól alakul, ezek idén ősszel valóban elérhetővé válnak, így küldhetünk majd gilisztát, nindzsákat, gendersemleges télapót  télszemélyt, meg bubble tea-t is ismerőseinknek.

Hirdetés

Ugyanakkor a napokban a szervezet a blogján bejelentette, hogy a Unicode 14.0 legalább 6 hónapot csúszik, leghamarabb 2021 szeptemberére készülhet el, így az 14.0-s emojikészletet nem kapjuk meg 2022 előtt. 

"A jelenlegi körülmények között úgy értesültünk, hogy a külső munkatársainknak sok elfoglaltsága van, ezért úgy döntöttünk, önkénteseink és a sztenderdre hagyatkozó szervezetek érdekében elhalasztjuk a megjelenést."

- állt a közleményben.

Ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy a Unicode 13.1-gyel kevert emojik érkeznek, melyek meglévők kombinálásával jönnek létre, és így nem szükséges hozzájuk új Unicode szabvány.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.