Hirdetés

Energiatakarékos módba rakhatja a weboldalakat a Chrome



|

A Google Chrome böngészője hamarosan talán kevesebb energiát fog zabálni, mint most.

Hirdetés

Bár a Chrome a világ legelterjedtebb, legnépszerűbb böngészője, nem a legtakarékosabb vagy leghatékonyabb. A Google megoldása elég gyorsan képes lemeríteni a laptop akkuját is, és a cég régóta dolgozik azon, hogy ez változzon, javuljon a helyzet. Egy közeledő frissítés is ebben segít, lehetővé teszi majd ugyanis, hogy az egyes weboldalak egyfajta alvó módba kapcsoljanak az üzemidő kímélése érdekében. 

Hirdetés

Persze az erőforrásigényes és rosszul optimalizált weboldalakat nem tudja megfelelő működésre kényszeríteni a Google, de azért alvó módba elküldheti azokat, ha úgy érzékeli, hogy feleslegesen terhelik a CPU-t és merítik az akkut. A cég most lehetővé teszi a weboldalak számára, hogy energiatakarékos módot javasoljanak, amit aztán a Chrome majd használ. 

A működés technikai oldalát még nem igazán részletezték, de különleges kódokkal és címkékkel jelezhetik a weblapok a Chrome számára, hogy optimalizáljonl. Az oldalak a maguk teljesítményét a felhasználói operációs rendszerének energiagazdálkodási beállításához is igazíthatják majd, ami főleg a progresszív webappok esetében hasznos, mert még inkább natív appként viselkedhetnek ennek köszönhetően. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.