Hirdetés

Ennél zöldebb már lehet: ananászlevélből is csináltak drónt



|

A Malajziai Állami Egyetem tudósai egy környezetbarát drónt raktak össze, amelyhez ananászleveleket használtak.

Hirdetés

Miközben 144 Hz-es, vízesésszerű kijelzőkről, 100+ megapixeles kamerákról, 7 és 5 nm-es processzorokról és új konzolokról hallunk állandóan, addig a világot egyre jobban elönti az e-szemét, a gyártók pedig nem igazán tudnak javítani a helyzeten. A drónok sem kivételek, azonban környezetvédelmi szempontból ígéretes áttörés a Malajziai Állami Egyetem tudósainak új repülő eszköze, amelynek alkatrészeit műanyag helyett ananászlevélből készítették. 

Hirdetés

A külső borításként bevetett ananászlevél szigetel is egyben, vagyis nem kell attól félni, hogy repülés közben zárlatos lesz a drón. Meglepő módon az ananászlevélnek más előnye is van: strapabíróbb a nagyobb szilárdsága miatt, mint a műanyag. 

Nem utolsó sorban pedig olcsóbb, könnyebb előállítani, idővel pedig lebomlik. Azt egyelőre senki sem tudja, mikor jön majd az első drón a boltokba ilyen speciális burkolattal, az ötlet pedig azért is jó, mert jelenleg a leveleket tömegével égetik el, pedig láthatóan van jobb felhasználási mód is, amivel enyhíteni lehetne az elképesztő mennyiségű műanyag hulladéktermelés kritikus helyzetén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.