Hirdetés

Ennyi volt: a Metának el kell adnia a Giphyt



|

Az Egyesült Királyság Verseny- és Piacfelügyeleti Hatósága nem fogadta el a fellebbezést.

Hirdetés

Kellemetlen döntést hozott a Facebook és az Instagram anyacége számára az angol Verseny- és Piacfelügyeleti Hatóság (CMA), úgy döntöttek ugyanis, hogy a Metának kötelező eladni a Giphyt. A döntés tulajdonképpen már tavaly megszületett, akkor azonban az amerikai vállalat fellebbezett, a hatóság azonban ezt most elutasította, miután a Meta állítólag a velük szemben támasztott hat elvárásból ötnek nem tett eleget.

A CMA attól tart, hogyha a Giphy a Meta kötelékében maradna, esetleg korlátoznák más közösségi platformok hozzáférését a GIF könyvtárhoz, vagy esetleg úgy adnának opciót a használatra, hogy cserébe felhasználói adatokat várnának.

A döntés minden korábbinál szigorúbb, hiszen korábban maximum részleges eladásokat utasított a hatóság, most azonban globális ítélet született.

Hirdetés

Ezt a Meta szószivője, Matthew Pollard is megerősítette a The Verge számára:

"Csalódottak vagyunk a CMA döntése miatt, de elfogadjuk, mint végső ítéletet az ügyben. Mindenben együttműködünk a CMA-val."

A hatóság másik problémája a Giphy fejlődésben lévő reklámszolgáltatásának beolvasztása volt, hiszen a Meta már így is hatalmas piaccal rendelkezik az Egyesült Királyságban, a Giphy szolgáltatásainak a Meta kínálatába való beemelése pedig tovább rontott volna a versenypiac kiegyensúlyozottságán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.