Hirdetés

Ennyibe kerül legyártani egy iPhone X-et



|

A készülék gyártási költségeit leginkább a Samsung által készített Super Retina Display dobja meg.

Hirdetés

Azt tudjuk, hogy a világon hazánkban a legdrágább az iPhone X, amely egyébként sem olcsó. De vajon mennyibe kerül az Apple-nek egy ilyen modell? 

Hirdetés

Kínai iparági szakértők nyomozásba lendültek, és kikalkulálták, hogy mennyibe kerül az almás cég eddigi legmodernebb készüléke. 

Egy iPhone X gyártási költsége a becslések szerint 412,75 dollár. Ez 59 százalékkal kevesebb, mint a 999 dolláros indulóár a 64 GB-os modellnél. 

Nem túl meglepő módon a legdrágább alkatrész a Samsung által gyártott 5,8 hüvelykes Super Retina Display. Tim Cookék állítólag 80 dollárt fizetnek egyetlen panelért, ami minden más alkatrésznél drágábbá teszi a képernyőt. Más források szerint egy kijelző ára 100-120 dollár. 

Az A11 Bionic chip ára 26 dollár, a Qualcomm modemé 18. A 3D-s Face ID szenzor 25 dollárba kerül, az előlapi üvegpanel 18-ba. A Toshiba NAND memóriája 45 dollár (a 256 GB-os), a 3 GB RAM pedig 24 dollár. 

Bár az 59 százalékos haszonkulcs elsőre remekül hangzana, az érték valójában nem annyi. Rengeteg más kiadás van, mint például a logisztika, gyártás, szoftverfejlesztés, amivel külön kell számolni. 

Amennyiben kizárólag a készülékek egy darabra eső gyártási költségeit nézzük, akkor az iPhone X 412,75 dolláros árát a Samsung Galaxy S8 követi 307,5 dollárral, majd az iPhone 7 és az iPhone 6S következnek 224,8 és 187,91 dollárral. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.