Hirdetés

Ennyibe kerül összerakni egy Galaxy S10+ csúcsmobilt



|

A TechInsights kiszámolta, hogy mennyibe kerülnek a Samsung új okostelefonjába pakolt alkatrészek.

Hirdetés

A belépőszintű Samsung Galaxy S10+ összesen 128 GB tárhelyet kínál, és Magyarországon 344 990 forintba kerül (Amerikában 999,99 dollár). Az 1 TB-os csúcsmodell már 549 990 forint (Amerikában 1599 dollár). A TechInsights nemrég darabokra szedte a készüléket, majd kiszámolta, hogy mennyibe kerülnek a benne lévő alkatrészek. 

Hirdetés

A becslések szerint a 128 GB-os Galaxy S10+ alkatrészei összesen 420 dollárt érnek, vagyis nagyjából 40 dollárral kerülnek többe, mint a 64 GB-os Galaxy S9+ modellben lévő hardverek. Szokás szerint a kijelző a legdrágább, a 6,4 hüvelykes, fúrt AMOLED Infinity-O panel 86,5 dollárba kerül. A második legdrágább az Exynos 9820 SoC, ez 70,5 dollár. Furcsa módon 9 dollárral olcsóbb, mint a tavalyi Exynos 9810. 

A hátlapi tripla kamera 56,5 dollárba kerül, a tárhely és a RAM 50,5-be. A belső teszt, összeszerelés és csomagolt kiegészítők 34,5 dollárt tesznek ki. Természetesen ezúttal is hozzá kell számolni ezekhez az árakhoz a marketingköltségeket, a szállítási díjakat és a kutatás-fejlesztésre fordított összegeket. Értelemszerűen a magas vételárban egy nagyobb nyereség is benne van már, de a helyzet rosszabb is lehetne, hiszen mint tudjuk, az Apple magasabb haszonkulccsal dolgozik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.