Hirdetés

Ennyit gyorsít egy új akkumulátor egy iPhone-on



|

Bennett Sorbo lemérte, hogy az iPhone 6S készüléke mennyire volt gyors régi akkumulátorral, majd megnézte, hogy mit tud az új energiaforrással.

Hirdetés

Az Apple még az iOS 10.2.1-be építette be titokban azt az energiagazdálkodási funkciót, amelynek a célja a processzor teljesítményének állandó, de dinamikus csökkentésével az volt, hogy elkerülje az öregedő akkumulátor okozta váratlan készülékkikapcsolásokat és rendszer-összeomlásokat (a minőségi és kapacitásbeli problémák miatt az 1 év körüli akkuk már nem tudják mindig elegendő energiával ellátni az SoC-t). A dolog nagy botrányt kavart, mikor kiderült, bár azóta az Apple színt vallott, kedvezményes akkucsere-programot hirdetett, és az iOS 11.3-ban kikapcsolhatóvá teszi a lassítást. 

Hirdetés

Kapcsoló ide vagy oda, egy régebbi iPhone csak akkor ragyoghat eredeti fényében, ha a tulajdonosa kicserélteti az öregedő akkumulátort. Így nem csak üzemidő javulhat, de a teljesítmény is jobb lesz. Bennett Sorbo arra volt kíváncsi, hogy az iPhone 6S készüléke mit tud régi akkuval, és mennyit javul az új energiaforrással. 

A tesztjei során böngészett, YouTube-on videózott, appokat indított el, majd a GeekBench-en mért. A régi akkumulátorral 5 perc 35 másodperc alatt fejezte be a tesztet, és 1437, valamint 2485 pontot ért el a méréseken. Az új akkuval az idő 4 perc 33 másodpercre csökkent, a pontszámok 2520-ra és 4412-re emelkedtek. 

A régi és az új akkumulátor egy iPhone esetében tehát nagyon nagy különbségeket jelent. Aki lassulásra gyanakszik, annak érdemes mielőbb akkut cseréltetnie. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.