Hirdetés

Ennyit keresnek a zenészek a streaming platformokon



|

Nem egyszerű meggazdagodni ezeken a felületeken, de az algoritmus sokat segíthet.

Hirdetés

Rengeteg platform közül választhatunk, ha zenét szeretnénk hallgatni. Minden opciónak megvan a maga erőssége és hátránya, de alapvetően mindegyik azért működik, hogy megkönnyítse a kedvenc előadóink elérését. Egy kis túlzással tehát, ha nincsenek különleges igényeink, majdnem mindegy, hogy hol hallgatunk zenét, az iparban dolgozóknak azonban igenis számít, hogy mely szolgáltatáson keresztül játsszuk le a dalaikat.

A szolgáltatók fix kifizetéssel működnek, csak nagyon különleges esetben térnek el az előre meghatározott lejátszásonkénti (vagy streamelésenkénti) díjtól, ami nyilván a nagy előadóknak jó pénzt hoz, a kisebbeknek azonban nehéz értelmes összegeket kiszedni - most pedig már azt is tudjuk, hogy pontosan mennyire.

Hirdetés

Az információk az L.Dre névre hallgató amerikai producertől származnak. Tőle tudjuk, hogy melyik platform a legbőkezűbb, és melyik a legfukarabb, mikor arról van szó, hogy mennyit fizetnek a lejátszások után.

A listát a Tidal vezeti, ők 0,013 dollárral az elsők, nem sokkal lemaradva pedig az Apple Music a legmegérősebb, ahol 0,01 jár a zenészeknek egy meghallgatásért. A többieknél a következőképpen alakulnak a kifizetések:

  • Amazon Music: 0,004 USD / lejátszás
  • Spotify: 0,0033 USD / lejátszás
  • YouTube Music: 0,008 USD / lejátszás
  • Deezer: 0,0064 USD / lejátszás

A lista legalján, a többiektől jóval lemaradva a Pandora áll az utolsó helyen, akiknél 0,0013 dollár jár egy hallgatás után, így náluk például 1000 dollár megkereséséhez 769231 lejátszásra van szükség. A zenészek egyébként sokszor kifejezik elégedetlenségüket ezekkel az értékekkel kapcsolatban, az Apple Music és a Tidal épp ezért próbálkozik a legjobb lenni, hogy minél több előadót tudjon bevonzani. Előbbi rendelkezik a legnagyobb választékkal, szóval úgy tűnik, megéri nagyvonalúnak lenni, már ha ez annak számít.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.