Hirdetés

Ennyivel lehetnek nagyobbak az iPhone 14 Pro-széria kijelzői



|

Egy elemző tudni véli, mekkora plusz területet nyerhetünk a szenzorsziget eltüntetésével.

Hirdetés

Ha minden a korábbi években látott menetrend szerint halad, az Apple szeptemberben fogja leleplezni a következő generációs mobiljait, az iPhone 14 szériát. A készülékekről rengeteg pletyka kering, de a legtöbb szivárogtató egyetért abban, hogy a drágább Pro-modelleken már nem lesz ott az ún. "notch", vagyis az arcazonosítás érzékelőit és az előlapi kamerát rejtő belógó szenzorsziget.

A fekete sáv helyét két kisebb kivágás veheti át, melyekben a Face ID, a szelfikamera és a hangszóró bújhat meg. Ha tényleg így alakul, ezzel valamelyest nőne a képernyő hasznos területe is, egy elemző pedig már tudni véli, hogy pontosan mennyivel.

Hirdetés

A kijelzőkre szakosodott Ross Young a Twitteren osztotta meg, hogy értesülései szerint miként alakul majd az iPhone 14 Pro és Pro Max megjelenítőjének mérete az iPhone 13 Pro-szériához képest. A posztja szerint az eltérések nem csak a notch eltűnésének, hanem a keskenyebbé válók káváknak is köszönhetők.

Amint az a bejegyzésből látható, Young nem számít jelentős növekedésre: az iPhone 14 Pro csak 0,6, a 14 Pro Max pedig csak 0,1 hüvelykkel kínálhat nagyobb kijelzőt, mint az iPhone 13 Pro és a Pro Max. Ez szabad szemmel lényegében észrevehetetlen különbség lenne, a használat érzetét pedig a puszta méret szempontjából végképp nem befolyásolná.

Az Apple egyébként utoljára a 2020-ban piacra dobott iPhone 12 Pro-sorozatnál növelte a mobiljait, az alap Pro ekkor 0,26 (5,8-ról 6,06-ra), a Pro Max pedig 1,68 (6,5-ről 6,68-ra) hüvelykkel hízott meg. Ha hihetünk a pletykáknak, az alapmodelleknél viszont komoly változást hozhat az iPhone 14, a szivárogtatók ugyanis úgy tartják, hogy eltűnik az 5,4 hüvelykes iPhone mini, helyét pedig egy 6,7 hüvelykes, jóárasított (már amennyire az Apple-nél beszélhetünk ilyesmiről) modell veheti át iPhone Max néven.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.