Hirdetés

Epikus Rickroll-lal sokkol a Google Föld?



|

Rick Astley mindig ott támad, ahol a legkevésbé sem számítunk rá.

Hirdetés

Az idősebb generációknak Rick Astley 1987-es slágere, a Never Gonna Give You Up csak egy sokadik dal azok közül, amelyeket egy kissé túl sokat játszottak a rádióban, a fiatalabbak számára viszont már elsősorban nem is magát a zenét, hanem a Rickroll nevű mémet jelenti.

Ennek lényege, hogy minél váratlanabb kontextusban tűnjön fel az ominózus dal, vagy az arra való utalás, legyen szó videókról, fényképes posztokról vagy akár szöveges bejegyzésekről. A tréfás kedvében lévő Google talán minden idők legepikusabb Rickrollingjával lepte meg a világot, amikor a Google Földben rejtette el a slágert.

Hirdetés

Legalábbis ezt állítja egy twitterező, akinek januárban feltöltött videója szerint ha ráközelítünk a London, Freston Road 150 közelében található vasúti híd pillérjeire, egyszer csak beugrik a képbe  a Never Gonna Give You Up itt forgatott klipje az ikonikus táncát lejtő Rick Astley-vel:

Az igazat megvallva nekünk a Google Föld asztali böngészős és a mobilos változatában sem sikerült előcsalnunk a meglepetést, így könnyen lehet, hogy csak egy fabrikált anyagról van szó, és persze az sem kizárt, hogy a feltöltés óta eltelt hónapok során a Google törölte a rejtett poént, vagy esetleg mi voltunk ügyetlenek.

Akárhogy is legyen, a poén mindenképp üt, még ha a Rickroll finoman szólva sem a mémkultúra legfrissebb terméke: az első rickrollt egy 2007 májusi YouTube-videóhoz köti a köztudat, amely az akkor még megjelenés előtt álló Grand Theft Auto IV trailerének álcázta a slágert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.