Hirdetés

Éppen fuldoklik valaki a közeledben? A YouTube szerint ez nem ok arra, hogy ne nézz reklámokat



|

Valaki megkérdezte, hogy ki lehetne-e kapcsolni az elsősegély videók előtt a reklámokat: a YouTube válaszával egy mondatban összefoglalható a kapitalizmus.

Hirdetés

Nyilvánvalóan idegesítő, hogy évről évre egyre több reklám szakítja meg a YouTube videókat, de persze azt is el kell fogadni, hogy egy ekkora videomegosztónak valamiből fenn kell tartania magát. Vannak azonban videók, melyek életet menthetnek, ezek előtt pedig kifejezetten élet-halál kérdése lehet egy legalább 10 másodperces reklámblokk.

Hirdetés

Erre világított rá egy felhasználó a Twitteren is:

"Helló YouTube! Lehetséges, hogy nem tesztek reklámokat az elsősegély videók alá? Nem igazán van időm megnézni egy hirdetést, miközben a nagymamám egy halszálkától fuldoklik."

A kérdés már korábban is felmerült, most azonban azért kapott akkora figyelmet, mert a YouTube konkrétan válaszolt a bejegyzésre, soraikkal pedig kimaxolták a max weberi protestáns etikát:

"Sajnálattal halljuk a problémát - a YouTube Prémium reklámmentes élményt nyújt videónézés közben. Reméljük ez segített."

Röviden: ha nem akarsz reklámot, fizesd ki a havonta 1790 Ft-ba kerülő előfizetést, és nyugodtan nézhetsz elsősegélyvideókat is.

A fiók később törölte a bejegyzést, és elismerték, hogy nem lett volna szabad ilyen választ küldeniük. Nem tudjuk, hogy egy automatizált válaszról van-e szó vagy egy kommunikációs munkatársba szorult ennyi szociális érzék, de a cég jelezte, hogy a problémát mostanra továbbították az illetékeseknek.

A poszt alatt heves vita alakult ki, hogy ilyen helyzetben eleve nem videót kéne nézegetni, mások viszont úgy gondolták, hogy ezek igen is segíthetnek azoknak, akik leblokkolnak, ha egy hasonló problémával kerülnek szembe.

Abból persze baj nem lehet, ha az ember felkészülés gyanánt a huszadik kiscicás válogatás után egy-egy elsősegély videót is megnéz. Emellett rengeteg hasznos alkalmazást is találni mobilokra, melyek akár gyorsabb segítséget is nyújthatnak, mint egy videó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.