Hirdetés

Épült egy futárrobot, amit egészen extrém módon lehet irányítani



|

Egy youtuber rakta össze a Droiid nevű masinát, és persze meg is mutatta az építési folyamatot.

Hirdetés

Az élet számos területén hasznosíthatjuk a Raspberry Pi kütyüket, amik jól jönnek, ha oktatásról van szó, de a segítségükkel klasszikus játékokat futtató emulátorokat is simán lehet építeni.

Láthattunk már egy játékgépnél valószínűleg jóval összetettebb szerkezetet is, ami a közkedvelt egykártyás számítógépre épült, és bizony szállításra alkalmas robotot sem lehetetlen építeni ezt az apróságot használva.

Hirdetés

Eben Kouao egy 4 GB-os Raspberry Pi 4-et hívott segítségül a szimplán csak Droiid elnevezésű projekt megépítéséhez, aminek a végeredménye egy többféle módon irányítható futárrobot lett. A szerkezet rendelkezik egy beépített kosárral, ami akár 10 kg-os terhet is elbír, és LED-ek segítségével képes a haladási irányát jelezni. Négy kerék helyett hatot kapott a Droiid, aminek alvázát Kouao maga tervezte meg és készítette el 3D nyomtatással.

A robotnak YouTube-on vagy Twitchen futó élő adások chatjén keresztül lehet parancsokat osztogatni, és a felhasználók még szövegeket is felolvastathatnak vele. A streamekhez egy Pi Cam szolgáltatja a képet.

Azért elég menő lenne egy ilyen robottal intézni a hétvégi bevásárlásokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.