Hirdetés

Érdekes indokot talált Tim Cook arra, hogy az Apple miért nem áll át az RCS üzenetküldési rendszerre



|

Még megoldást is kínált a nehézkes kép- vagy videóküldés miatt panaszkodó androidos felhasználóknak.

Hirdetés

A Google eredetileg 2008-ban kezdte el fejleszteni a Rich Communication Services, vagyis röviden RCS protokollt, amellyel megújítaná és bővítené a mobilos felhasználók üzenetküldési rendszerét. Az RCS 2020 óta 59 országban működik, havonta nagyjából 390 millióan használják. Az Apple készülékein viszont nem elérhető ez a protokoll, és Tim Cook megerősítette, hogy a cég a jövőben sem kíván ezzel a megoldással dolgozni.

Cook a Code 22 konferencián tartott beszédet, ahol többek között azt is megkérdezték tőle, hogy az Apple miért nem hajlandó az RCS protokollal fejleszteni. A cégvezető elmondta, jelenleg nem azt látja, hogy az Apple felhasználóknak lenne erre igénye.

Hirdetés

A riporter próbálta feszegetni a kérdést azzal, hogy felvázolta a lehetőséget, amiben az anyukája Android telefont használ, ő pedig iPhone-t, és így nehézkes lenne videót és képeket küldeni egymásnak. Cook ehhez annyit tett hozzá, hogy örülne, ha az anyukát is az iPhone-felhasználók körében üdvözölhetné, és az is egy lehetőség, hogy a kérdező vegyen édesanyjának egy Apple telefont.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.