Hirdetés

Érdekes információk szivárogtak ki az iPhone 15 Pro Max kameráiról



|

Állítólag a cég spórolósra vette a fejlesztést.

Hirdetés

Az iPhone 15 Pro Max az első a brand történetében, amelyik 5x optikai zoomos kamerát kínál, de ahogy az korábban is előfordult már, a hardveres részletekkel kapcsolatban az utolsó pillanatig tereltek. A minap kiderült, hogy a jól bevált gyakorlat szerint az Apple most is az utolsó utáni pillanatig tartogatott "meglepetéseket". A Twitter/X Revegnus nevű felhasználója kiderítette, hogy a cég vadiúj csúcsmodelljén használt kamerák nagy részét a tavalyi iPhone 14 Pro Maxból használták újra.

Az értesülések szerint az új Pro Max készülék öt kamerája közül három megegyezik a 14-es széria csúcsmodelljén találhatókkal. A fennmaradó kettő közül az egyik egy periszkópos zoommal bíró, a másik pedig egy LiDAR szkenner.

Hirdetés

Szintén most kiderített információ, miszerint az új Pro Max összes szenzora a Sony munkája, ám ez nagy meglepetést nem okozott. A készülék elsődleges kamerája egy 48MP-es IMX803, az ultraszéles látószögű egy IMX633 szenzor, az előlapi pedig egy IMX714 - ezek voltak a 14 Pro Maxban is. A két új szenzor egyike az IMX913-as teleobjektív és az IMX591-es LiDAR.

Mivel a fejlesztés igen költséges mulatság, érthető, hogy az Apple miért döntött úgy, hogy ismét felhasználja az előző generációnál megismert optikai hardver egy részét. Nem biztos, hogy a titkolózás miatt most felháborodók annyira boldogok a hír hallatán, hiszen a pénzükért elvárták volna a minden porcikájában új hardvert, ám azt ne feledjük el, hogy a szenzorok mögött a legújabb Apple A17 Pro SoC dolgozik, ami viszont továbbfejlesztett képfeldolgozó egységet kapott, így jobb eredményre képes, mint a tavalyi iPhone 14 Pro Max.

A legfontosabb újdonságok között ott a Smart HDR 5 és az átdolgozott portré mód is, a kombinált, hibrid zoom pedig immáron 15 helyett 25×-ös is lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.