Hirdetés

Érdekes kimutatás hasonlítja össze az androidos és iPhone-os felhasználókat



|

A felmérésben több szempont alapján is vizsgálták a két csoportot.

Hirdetés

A napokban az Apple több új készüléket is bemutatott egy élő adás keretein belül: leleplezték az iPhone 13-at, a Watch 7. generációját és két új iPad is terítékre került. A műsor alatt szó volt arról, hogy a cég nagy kedvezményeket hajlandó adni azoknak, akik beszámíttatják régi telefonjukat és egy új iPhone mellett teszik le a voksukat.

Ezt a programot már sok éve meghírdette az Apple és az alábbi felmérés szerint elég sikeresen is működik, már ahol elérhető.

Hirdetés

A kimutatást a Consumer Intelligence Research Partners készítette, amiből kiderült több érdekes információ is, de nem csak az Apple-ös táborral foglalkoztak, az androidosokat is kikérdezték.

A számok arról tanúskodnak, hogy az iPhone-t használók például jobban vigyáznak a telefonjaikra. 12 hónap használat után az almás cég eszközeit használók 65%-ának még jó állapotban van a kijelzője, szemben az androidosok 60%-ával.

Az akkumulátor is kérdés volt, ahol nem meglepő módon a Google rendszerével futó telefonok jöttek ki jobban. Amíg az Apple-felhasználók mindössze 23%-a képes egy teljes napot kihúzni a készülékével egy év használat után, az androidos táborban ez 30%.

Vajon mit mondanak a számok, ha azt nézzük, hogy ki mennyire lojális a mobiljához? Az előző mérésekhez képest itt sokkal jelentősebb az eltérés. Amíg az Androidot használók nagy része szimplán megtartja az előző telefonját, az iPhone-osok közel 30%-a trade-in program keretében lecseréli azt.

Végül pedig egy örvendetes rész. A felmérésből kiderült, hogy mindkét táborban 10% alatt van azok száma, akik 1 éven belül teljesen tönkretették volna a készüléküket és csupán 20% mondta azt, hogy néhány óránál nem bír többet töltés nélkül. Ez alapján egyértelműen látszik, hogy az elmúlt években tényleg ellenállóbbak lettek a telefonok és az akkumulátorkapacitás is jó irányba megy.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.